GALERII Vaata, kuidas tähistatakse 10 miljoni euro eest renoveeritud Vana-Kalamaja tänava avamist!

Copy

Põhja-Tallinnas asuva Vana-Kalamaja renoveeritud tänav avatakse 1.-3. septembrini toimuva tänavafestivaliga, kus esinevad Anne Veski, Getter Jaani, INGER, Laura, Suured Tüdrukud ja mitmed teised kodumaised artistid. Lisaks toimuvad ekskursioonid ja etendused ning maitseelamusi pakuvad kohalikud kohvikud. Vaata galeriist, kuidas uus tänav suurejoonelise peoga vastu võetakse!

Põhja-Tallinna valitsus korraldab 1.-3. septembrini renoveeritud Vana-Kalamaja tänaval tänavafestivali, mille  jooksul saab tutvuda Kalamaja ajalooga, mängida põnevaid mänge ja osaleda erinevates treeningutes. Linnatänav on täidetud muusikaga pakkudes nautimiseks paljude tuntud muusikute esinemisi. Toimuvad kontserdid, ekskursioonid, lasteetendused ja muud üritused eri vanuses linlastele. Maitseelamusi pakuvad kohalikud kohvikud, pühapäeval on avatud kirbuturg.

Festival saab alguse 1. septembril kell 17.00 rongkäiguga Tallinna Tuletõrjeühingu Puhkpilliorkestri saatel. Rongkäik algab Kalaranna vaateplatvormil.

Esimeste tundidega täitus tänav kiiresti. Küll aga märkas Elu24 fotograaf, et väga populaarse kalamajapagarikoja ees puudub ratastele parkimisvõimalus. «See oli sinna väga oodatud ja seda ei tulnud, aga neil on võimalus seda parandada ja see sinna lisada.»

Foto: Taavi Sepp

Abilinnapea Vladimir Sveti sõnul on Vana-Kalamaja tänava rekonstrueerimise puhul unikaalne see, et uus lahendus leiti arhitektuurikonkursi kaudu. «See võimaldas lisaks rekonstrueerimisele leida tänavale täiesti omapärane kujundus ja maastikuarhitektuur. Loodame, et uus Kalamaja peatänav toob uut ruumikogemust kohalikele elanikele ja aitab kaasa piirkonna ettevõtluse arengule,» ütles Svet.

Ümberehitatud tänav ühendab Kalamaja vanalinnaga. Rekonstrueeritud piirkond algab Nunne tänava Toompuiestee poolsest otsast, kulgeb valdavalt mööda Vana-Kalamaja tänavat ja lõppeb Suur-Patarei tänavaga. Rajatud on uus Balti jaama plats ning Gustav Adolfi gümnaasiumi põhikooli hoone esine plats. Balti jaama juures kasutusel olnud maa-alusest tunnelist on jalakäijad toodud maa peale.

Bussiliini nr 3 tavapärane liikumistee taastub 1. septembril, autoliiklusele avatakse tänav 3. septembri õhtul.

Vana-Kalamaja tänavaruumi uuendati 2017. aastal arhitektuurivõistluse võitnud töö «Kasvulava» alusel, mille on loonud arhitektuuribüroo Kavakava OÜ arhitektid Siiri Vallner, Indrek Peil ja Kristel Niisuke. Tänava renoveeris Tallinna Teede AS. Tööde kogumaksumus koos AS-i Tallinna Vesi tehtud töödega on 9,7 miljonit eurot, millele lisandub käibemaks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles