VIDEO JA FOTOD Balti jaama turul sai välismaisest kaubast sekunditega kodumaine. «See ei ole Eesti õun, vaid...» (2)

Chrislin Metsanurm
Copy
Balti jaama turul kaubeldakse võltsitakse kaubaga? Küsimusele, kas müüjal on ette näidata kehtiv saateleht, vastas ta, et sellest ei tea ta midagi.
Balti jaama turul kaubeldakse võltsitakse kaubaga? Küsimusele, kas müüjal on ette näidata kehtiv saateleht, vastas ta, et sellest ei tea ta midagi. Foto: Elu24 / lugeja fotod / kollaaž

«Ma kahtlesin juba alguses välimuses, aga mõtlesin, et äkki on mingi «Martsipani» hübriid,» räägib Balti jaama turult õunu ostnud Marika, kelle sõnutsi vahetas müüja tema silme all müüdava kauba silte, kuhu oli märgitud päritolumaa.

Selgus, et müüja on tõepoolest päritolumaad muutnud ning müüdud õunad ei olegi pärit Eestist, nagu algul lubati. Balti jaama turu tegevjuht Sander Hage kinnitab, et kauplejaga lõpetati koostöö. 

«Algselt müüdi õunu «Martsipani» nime all ning need olid pärit Setomaalt,» kirjeldab Marika Balti jaama turul käiku. Kuid ühtäkki hakkas müüja naise silme all müüdava kauba silti vahetama. 

Uuel sildil oli kirjas «Õunad» ning päritolumaad ei olnud enam märgitud. «Ma juba siis kahtlesin välimuses, aga mõtlesin, et äkki on mingi «Martsipani» hübriid, sest nad tõesti olid suured,» ütleb naine. Koju jõudes hakkas ta ostetud õunu lähemalt vaatama ja neid maitstes selgus tõsiasi.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles