TELEESILINASTUS Täna jõuab Kanal 2 vaatajateni Eesti kalleim mängufilm «Erik Kivisüda»

Elu24
Copy
«Erik Kivisüda»
«Erik Kivisüda» Foto: Priit Grepp

Täna õhtul teleesilinastub Kanal 2s Ilmar Raagi koguperefilm «Erik Kivisüda». Ligi neli miljonit eurot maksnud teos keskendub noorele poisile, kellel on kivist süda. Vastumeelselt uude koju kolides tutvub ta omavanuse tüdrukuga, kellega algab enneolematu seiklus, mis hägustab piirid reaalsuse ja fantaasia vahel.

Film räägib 11-aastasest Erikust, keda ei häiri mitte miski, sest tema süda on kivist. Talle ei lähe korda, et vanematel pole tema jaoks aega ja et tal pole sõpru. Aga kui ta elu päevapealt muutub ja nad uhkesse tondilossi meenutavasse majja kolivad, tunneb Erik, et tedagi võib miski häirida. Näiteks samas majas elav temavanune Maria, kes on otsustanud Eriku pere sealt välja ajada.

Kui poiss kuuleb, et tüdrukul on selleks salaplaan välja mõeldud, lööb Erik vaenlasega kampa – tema ei unista muust kui vanasse paneelikasse tagasi kolimisest. Koos võtavad lapsed ette ohtliku merereisi ja leiavad end salapärasest maailmast, mis õõtsub needuste taktis ja kubiseb piraatidest.

Piraadid filmis «Erik Kivisüda».
Piraadid filmis «Erik Kivisüda». Foto: Veronique Kolber

Režissöör Ilmar Raag kirjeldab filmi kui südamlikku lugu esimesest armastusest, kus kaks noort, kes pole harjunud oma tunnetest rääkima, satuvad seikluslikule teekonnale. «Lapsed satuvad kahevahelmaailma – paika elavate ja surnute maailmade vahel,» räägib Raag. Seal tuleb neil teha inimlikult keerulisi otsuseid ning õppida elus edasi liikuma. Armastus osutub võtmeks, mis aitab neil õppida päriselt elama.

«Erik Kivisüda» on suur koostööprojekt, mis ühendab kuut riiki: Eestit, Luksemburgi, Ukrainat, Leedut, Lätit ja Soomet. Selline rahvusvaheline meeskond on loonud Eesti filmiajaloos kõige kallima mängufilmi, mille tulemusena on sündinud lugu, mis on ühtaegu südamlik, seiklusrikas ja humoorikas.

«Erik Kivisüda»
«Erik Kivisüda» Foto: Priit Grepp

Filmi loovmeeskond koosneb tõeliselt andekatest ja tunnustatud tegijatest, kes on andnud oma panuse selle unikaalse loo sündi. Stsenaristide Livia Ulmani ja Andris Feldmanisi osalusel on valminud ka film «Kupee nr 6», mis lendas 74. Cannes’i filmifestivalil enneolematutesse kõrgustesse: võitis grand prix’ ja oikumeenilise žürii tunnustuse.

Koguperefilm «Erik Kivisüda» teleesilinastub Kanal 2s täna kell 20.05.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles