Teadusjüngreil jutuks loovus

Urmas Hännile
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Laupäeval, 7. veebruaril toimub Tallinna ülikooli kunstide instituudi rakendusloome osakonnas (Lai 13) loovuse päev.

Päeva eesmärk on vahendada loovusalast teavet ning kutsuda paljude tegevusvaldkondade spetsialiste, tudengeid ja teisi teemast huvitatuid kaasa mõtlema.

Loovuse päeval esinevad ettekannetega ja juhendavad töötube Tallinna ülikooli ja Lundi ülikooli õppejõud.

Tallinna ülikooli kunstide instituudi rakendusloome osakonna dotsendi Eda Heinla sõnul avaldub loovus kõikides inimtegevuse valdkondades: tehnilises innovatsioonis, äritegevuses, õpetamises, kunstis, teaduses ja mujal. Teisalt toetab loovus igapäevast toimetulekut, kohanemist uudse informatsiooniga ja õppimist.

„Sellest tulenevalt on meie osakonnal kujunemas traditsiooniks iga-aastased loovuse konverentsid ja seminarid," märkis Heinla. „2006. aastal korraldasime sissejuhatava konverentsi „Loovuse valmid", 2007 ettevõtetele suunatud konverentsi „Kolmteist saaki aastas". Tänavune loovuse päev on mõeldud meis kõigis pulbitseva loovuse teadvustamiseks, selle rikkuse hoidmiseks ja arendamiseks."

Loovuse päeva ettekanded on ruumis L-208.


Kl 10 „Loovusest loometeooria kontekstis". Eha Rüütel, Tallinna ülikooli rakendusloome osakonna dotsent; „Creativity at school & importance of motivation".

Eva Hoff, Lundi ülikooli psühholoogia osakonna lektor; „Igapäevane loovus - me oleme iga päev loovad". Eda Heinla, Tallinna ülikooli rakendusloome osakonna dotsent.

Loovuse päeva töötoad 12-16.


„Valgus ja värv - värviruum". Sirje Runge, Tallinna ülikooli vabade kunstide professor (ruumis L-308); „Segased ajad ja tasakaalu otsimine". Aivar Simmermann, Tallinna ülikooli rakendusloome osakonna lektor (L-208); „Savituba - hääle võlu".
Aili Vahtrapuu, Tallinna ülikooli vabade kunstide professor (Lai 22).
Loovuse päeval osalemiseks registreeruda: Kristel Kask (krisk@tlu.ee või 6411624), lisateave www.tlu.ee/rakendusloome.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles