REPORTAAŽ «See on täielik katastroof.» Võrumaa küla raputas enneolematu torm, hävines ajalooline pärnaallee ja majadelt lendasid katused (1)

Kristiina Reimand
, reporter/toimetaja
Copy
Torm tegi hävitustööd ning vana pärnaallee on suuresti hävinenud.
Torm tegi hävitustööd ning vana pärnaallee on suuresti hävinenud. Foto: Erakogu

«Ma pole kunagi oma elu jooksul midagi sellist näinud.» Sama lauset kuuleb mitmete Tsooru elanike suust, vanemate ja noorte. Ööl vastu neljapäeva raputas pisikest Antsla vallas asuvat küla tohutu torm, mis lennutas katusetükid elektriliinidele ja tõmbas puud koos juurtega maast välja.

Pisike Tsooru küla näeb oma 209 elanikuga neljapäeva hommikul välja justkui stseen mõnest välismaisest filmist. Teate ju küll – kui Hollywoodi filmides räsib linnakest jube torm, siis järgmisel päeval saab igal pool näha sagivaid inimesi, kes tormikahjusid hindavad ning aedadest hävinud kraami kokku korjavad.

See on Tsooru neljapäeva hommikul. Kogu küla on rahvast täis. Viimaseid suvevaheaja päevi veetvad lapsed korjavad kokku murdunud oksi, vanaprouad on kätte tõmmanud töökindad ja veavad õue pealt minema tuule poolt maha kistud katuseplaate. Igast õuest kostub mootorsae hääl ning autode vahel vuravad mööda külateid traktorid, mis suuri oksi minema viivad.

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles