FOTOD JA VIDEO Öösel möllas tugev tuul ja sähvis äike. Sünoptik: Lõuna-Eestis tekkis üks või lausa mitu keeristormi

Elu24
Copy

Ööl vastu neljapäeva võis üle Eesti näha sähvimas äikest, möllas marutuul ja sadas tugevat vihma.

Sünoptik Kairo Kiitsak jagab ühismeedias, et öösel tekkis üks või lausa mitu keeristormi. «Esialgsed radariandmed ja fotod kahjustustest viitavad sellele, et möödunud ööl tekkis Lõuna-Eestis üks või lausa mitu keeristormi ehk trombi, mis olid tugeva vihma sisse ära maskeerunud. Samuti tegid kahju tugevad pagituuled.»

Kiitsak jagab fotosid tormist räsida saanud Tsooru külast Antsla vallas.

Ka ühismeediasse postitatud fotodelt ja videotelt näib, et Lõuna-Eestis lendasid nii katused kui murdusid puud. 

«Mul käis Nõos ka keeristormi mõte peast läbi, kui kuulsin tuule tohutut vilinat-kohinat, nägin halli läbipaistmatut vihma-raheseina ja nonstop välgutamist,» kommenteerib üks. 

Võrus Vaabina külas elav Aap jagab, et terve maantee on murdunud puid täis. «Aias tegi õunapuudega 1:0, põhimõtteliselt terve vald on pime,» ütleb ta. «Nüüd tuleb järgmine laine vist, kell on 00.49. Nähtavus oli null, vihma tuiskas nii palju, et auto tuledes meetrit ette ei näinud. Tunne on siuke, et kusagil võis olla pöörlemist ka, sest puud on murdunud eri suundadesse.» 

«Oi pekki, mis siin Kiviõlis lahti läks,» kirjutab aga üks Ida-Virumaa elanik. «Sellist maru pole minu silmad näinud, ei julge õue vaadatagi, mis seal toimub,» jagas ta ühismeedias kella poole kahe aeg. «Laman hirmust teki all, kuskile maja kõrvale pani paugu ära.»

Hirmujudinaid tekitas tugev vihm ja äike ka Elvas. «Ei mäletagi sellist sadu varasemast. Kõik lilled peksab kindlalt puruks!»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles