RÄIGE PETTUS Rahvusvaheline võttegrupp jättis Soomes maksmata kokku miljoni euro väärtuses arveid (1)

Elu24
Copy
Pilt on illustreeriv
Pilt on illustreeriv Foto: shutterstock.com

Kohalikud ettevõtjad ütlesid Helsingin Sanomatele, et neil on tasumata arvete tõttu tõsised rahalised raskused — üks arve ulatub ligi 300 000 euroni.

Helsingin Sanomati raporti kohaselt filmis suur võttegrupp selle aasta alguses Soomes Lapimaal osa tulevasest psühholoogilisest põnevusseriaalist, kuid jättis endast maha suured maksmata arved, jättes tootmismeeskonda teenindanud kohalikud ettevõtted tõsistesse rahalistesse raskustesse, vahendab Yle

Seriaali tellis Apple TV+ ja see on väidetavalt üks kalleimaid telesarju, mis Euroopas kunagi filmitud. Ühtlasi on see suurim telesari, mis kunagi Soomes toodetud. 200–300 inimesest koosnev meeskond filmis tänavu jaanuaris ja veebruaris Soomes Lapimaal Ivalo ja Inari piirkonnas.

Mitmed meeskonnale teenuseid osutanud ettevõtted – sealhulgas hotell, toitlustusettevõte ja elektritöövõtja – ütlesid HS-ile, et nende arved on kuus kuud pärast saatmist ikka veel tasumata. Suurim tasumata arvetest on väärt ligi 300 000 eurot.

Mõnede mõjutatud ettevõtete ühiselt avaldatud pressiteates märgiti, et Business Finland jätab arvete tasumata jätmise korral tootmisest kinni 1,5 miljoni euro suuruse toetuse.

@sirly.yllasjarvi HS: International film crew leave €1m bill unpaid in Finnish Lapland @Apple TV #Constellation #HelpFinland @Helsingin Sanomat ♬ alkuperäinen ääni - Sirly Ylläsjärvi

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles