Helsingis vappu ajal ränga liiklusõnnetuse põhjustanud Soome riigiametnik pääses sisuliselt karistusest

Elu24
Copy
Vappu tähistamise ajal süüdimatus seisundis kihutanud mees põhjustas Helsingis liiklusõnnetuse
Vappu tähistamise ajal süüdimatus seisundis kihutanud mees põhjustas Helsingis liiklusõnnetuse Foto: Taavi Sepp

Helsingis maipühade ajal inimeste sekka sõitnud mees sooviti süüdi mõista kolme inimese tapmise katses, kehalises väärkohtlemises ja liikluse raskes rikkumises, kuid prokuröri süüdistus tapmiskatses lükati tagasi.

Tuleb välja, et mees oli kuriteo toimepaneku ajal süüdimatus seisundis, mistõttu ei saa kohus teda karistada. Mees tunnistas politseile, et sündmused kulgesid nii, nagu on hiljem süüdistuses kirjeldatud. Meeleseisundi kontrollimisel selgus aga, et ta oli juhtunu ajal süüdimatu.

Kohtumääruse järgi tuli saladuseks jätta need lauseosad, mis kirjeldavad mehe tervislikku seisundit või tundlikke seiku tema elus. Kohtuotsusest ei selgu seega kõik asjaolud, mis juhtunu hetkel tema vaimset tervist mõjutasid.

Küll aga mõisteti mehelt välja umbes 60 000 eurot hüvitist kindlustusseltsile, kes on kannatanutele juba liikluskindlustuse hüvitist maksnud. Ta peab tasuma ka osa kannatanute kohtukuludest, kuid paljud neist jäävad riigi kanda.

Mis juhtus?

Eelmisel aastal vappu ajal toimunud õnnetuses sai viga kolm inimest, kellest üks oli kahtlustatav ise. Kõik vigastatud said haiglas ravi.

Uurimisjuht Kalle da Silva Gonçalves ütles pressiteate vahendusel toona, et politsei on kogunud sündmuskohalt palju videoid ja pealtnägijate tähelepanekuid, mis on läbivaatamisel. «Lisaks jätkame vestlemist tunnistajatega,» sõnas da Silva Gonçalves.

Kahtlustatav seadis sõidu ajal ohtu arvukate kõrvalseisjate turvalisuse. Lisaks sai õnnetuses kahjustada suur hulk sõidukeid. Pealtnägijate andmetel juhtis kahtlusalune musta sõiduautot Mercedes-Benz, mis peatus lõpuks kohviku Esplanad ees.

Liiklusregistri andmetel kuulub auto Helsingi pealinnas elavale mehele. Helsingin Sanomate andmetel töötab mees riigiametis ja kandideeris jaanuaris toimunud regionaalvalimistel, kuid valituks ei osutunud.

Erakonna piirkondliku organisatsiooni esindaja, kes meest tunneb, hindas STT-le, et sündmuskohast avaldatud piltidel on näha tuttava välimusega meest. Inimese nägu ja hääl sarnanesid tema tuttava parteiaktivistiga. «Ma olen täiesti hämmingus, kas see on tõesti tema. See inimene on alati olnud tõeliselt rahulik ja mõtlik,» sõnas erakonna pressiesindaja.

Pariisi suveolümpiamängud 26. juulist 11. augustini
Vaata otseülekandeid Kanal 2-st, Duo 5-st, Postimehe veebist ja kuula raadio Kuku kajastusi. Venekeelsetele fännidele pakub põnevust Kanal 7.
Loe kõiki olümpiauudiseid siit.
Tagasi üles