FOTOD Tuntud ärimees Toomas Annus vurab linnas ringi uhke Lamborghiniga, mil puudub ülevaatus (3)

Elu24
Copy
Toomas Annus Lamborghini Uruse roolis
Toomas Annus Lamborghini Uruse roolis Foto: Taavi Sepp

Elu24 fotograaf märkas juhuslikult Tallinna kesklinnas uhket sinist Lamborghinit, mille roolis istus tuntud ärimees Toomas Annus. Sõidukit kontrollides tuleb aga välja, et võimsal paugupillil puudub kehtiv ülevaatus.

Foto: Kuvatõmmis

Teisipäeva õhtul ei vastanud ärimees ajakirjaniku kõnele ega sõnumile. Kolmapäeva päeval võttis mees telefoni küll vastu, kuid kuuldes, kellega tegu, viskas toru hargile.

Toomas Annus, sündinud 5. oktoobril 1960, on Eesti ettevõtja ja Merko Ehituse suuromanik. Ta on olnud ettevõtte Merko Ehitus juht, praegu ASi Järvevana juhatuse liige.

Riigikohus mõistis Toomas Annuse 2014. aastal kriminaalkorras süüdi pistise andmises. Pärast süüdimõistvat otsust võttis president Toomas Hendrik Ilves temalt ära 2006. aastal antud Valgetähe III klassi teenetemärgi.

Äripäeva rikaste edetabelis on ta olnud neljal korral esimesel kohal. 2015. aastal oli tema varade väärtus Äripäeva hinnangul 165 miljonit eurot ning ta paigutus sellega edetabelis neljandale kohale. 2016. aastal oli tema varade väärtus Äripäeva hinnangul 195 623 001 eurot ning ta paigutus sellega edetabelis kolmandale kohale.

2021. aastal andis Annus Postimehele pika intervjuu. «Naljakas, aga mõnus on vastata küsimusele, kes sa oled, millega tegeled – pensionär. Vanus 60+ ja 46 aastat tööstaaži. Sellest aastast on selline paindlikkus Eesti pensionisüsteemis loodud. Investor ma ei ole, ei osta-müü-vaheta iga päev midagi. Nõukogude ajal olid sellised halvustavad nimetused nagu spekulant, s.o tänases mõistes investor. Pensionär oli siis ja on praegu pensionär. Selge ja sümpaatne positsioon. Samas ei pea ma ka ennast tundma süüdlasena, kui SKT ei kasva või haigekassal on raha otsas. Tegin, mis suutsin või oskasin, ja nüüd sätin ennast rohkem «saali», mitte «lavale». Nagu mul üks hea sõber ütleb, keskendume vanaisa rollile ja vaatele.»

Loe pikemalt: Pikk usutlus Toomas Annusega: suurärimees tahab pensionile

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles