ESMAKORDNE 11-aastane Räpina tüdruk esindab Eestit noorte Eurovisiooni lauluvõistlusel

Elu24
Copy
11-aastane Arhanna Sandra Arbma.
11-aastane Arhanna Sandra Arbma. Foto: Kairit Leibold

Eesti võtab esimest korda osa noorte Eurovisioonist, mis tänavu toimub 26. novembril Prantsusmaal Nice'is. Lauluvõistlusel esindab meid 11-aastane Räpina tüdruk, kes on tuntud laulusaatest «Tähtede lava 2022». 

Euroopa Ringhäälingute Liidu (European Broadcasting Union, EBU) korraldatav üleeuroopaline lauluvõistlus Junior Eurovision on mõeldud 9–14-aastastele noortele lauljatele ja on oma olemuselt sarnane paljudele tuttava Eurovisiooni lauluvõistlusega.

EBU teatel on tänavusele lauluvõistlusele end üles andnud 16 riiki. Eesti osaleb noorte lauluvõistlusel esimest korda! Eesti Rahvusringhääling saadab Eestit võistlusele esindama ETV laulusaate «Tähtede lava 2022» võitja, 11-aastase Arhanna Sandra Arbma.

Arhanna on pärit Räpina linnast ning alustas Räpina muusikakoolis õpetaja Margot Suure käe all õppimist juba viieaastaselt. Tema suurepärane lauluhääl ja esinemisoskus võluvad kuulajaid ning rohked konkursid ja esinemised on talle andnud tugeva lavanärvi. Lisaks laulmisele õpib Arhanna klaverimängu.

Noorte Eurovisioonil esitatav laul peab olema vähemalt 60 protsenti emakeelne, 40 protsenti laulust võib olla muus keeles. Arhanna esituses kõlab uus eestikeelne laul, mille esmaesitus toimub eelseisvatel kuudel.

Noorte Eurovisiooni lauluvõistlust korraldatakse alates 2003. aastast. Möödunud aastal toimus võistlus Armeenias Jerevanis ning selle võitis prantsuse noormees Lissandro lauluga «Oh Maman!».

Tänavune lauluvõistlus leiab aset 26. novembril Prantsusmaal Nice'is, otseülekannet vahendavad ERRi kanalid.

Arhanna osales ka talendivõistlusel «Annetekoda 2022», kus ta esitas Ott Leplandi eurolugu «Kuula»:

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles