Poliitikateadlane: Wagneri juhil Prigožinil oli peategelase kompleks

Inna-Katrin Hein
Copy
Videokaader Vene Wagneri eraarmee juhist Jevgeni Prigožinist 23. juunil 2023 Doni-äärses Rostovis, mille ta sõdurid oma kontrolli alla võtsid. Progožin ähvardas oma armeega Moskvasse marssida, kuid väidetav kokkulepe Vene presidendi Vladimir Putiniga peatas ta
Videokaader Vene Wagneri eraarmee juhist Jevgeni Prigožinist 23. juunil 2023 Doni-äärses Rostovis, mille ta sõdurid oma kontrolli alla võtsid. Progožin ähvardas oma armeega Moskvasse marssida, kuid väidetav kokkulepe Vene presidendi Vladimir Putiniga peatas ta Foto: © Wagner Group/Planet Pix via ZUMA Press Wire/Scanpix

Wagneri eraarmee juhile Jevgeni Prigožinile meeldis arvata, et tema on ainus, kes suudab päästa Vene armee, ütles USA mõttekoja RAND Corporation vanempoliitikateadlane Dara Massicot.

2022. aasta sügisel oli Vene armee hädas. Kiire suurrünnak Kiievile oli ebaõnnestunud ja ka sõja fookuse suunamine Ida-Ukrainale ei õnnestunud.

Venemaa okupeeris alates 2022. aasta veebruarist osi Ukrainast, kuid väed olid agressioonisõja tõttu hõrenenud, nõrgenenud ja vasturünnakute suhtes haavatavad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles