2019. AASTA KORDUB? Newsweek: kas Prigožin lavastas oma surma? (3)

Inna-Katrin Hein
Copy
Venemaa eraarmee Wagneri juht Jevgeni Prigožini, kes kaotas 23. augustil 2023 elu lennuõnnetuses, mälestamine Moskvas
Venemaa eraarmee Wagneri juht Jevgeni Prigožini, kes kaotas 23. augustil 2023 elu lennuõnnetuses, mälestamine Moskvas Foto: Reuters/Stringer/Scanpix

Venemaa kurikuulsa Wagneri palgasõdurite juhi Jevgeni Prigožini võimaliku surma ümber keerlevad vandenõuteooriad alates sellest, kui ta lennuk 23. augustil Venemaa territooriumil alla kukkus.

Venemaa tsiviillennundusamet teatas, et Moskvast põhja pool Tveri oblastis kukkus alla eralennuk, mille reisijana oli märgitud Kremli endine liitlane Jevgeni Prigožin, ning kõik lennuki pardal olnud kümme inimest kaotasid elu. Reisijate hulgas oli ka Dmitri Utkin, endine Vene ohvitser sõjanimega Wagner, keda peeti Prigožini paremaks käeks ja Wagneri eraarmee kaasasutajaks, kirjutab Newsweek.

Lennuõnnetus juhtus kaks kuud pärast seda, kui Prigožin juhtis lühiajalist relvastatud mässu Kremli vastu. Tema väed vallutasid siis Doni-äärse Rostovi linna riigi lõunaosas enne Venemaa pealinna Moskva poole marssimist. Mäss katkestati kokkuleppega, mille vahendajaks oli väidetavalt Valgevene president Aljaksandr Lukašenka.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles