PILTUUDIS «Hirmus vaatepilt, ei tea, mida korda saadab!» Pärnu lahel möllas taas vesipüks

Elu24
Copy
Vesipüksid Pärnu lahel.
Vesipüksid Pärnu lahel. Foto: Piret Paits

Neljapäeva õhtul võis näha Pärnu lahel vesipüksi. «Ägedad püksid!» naljatles üks sünoptik Kairo Kiitsaku jagatud foto all. 

Pärnu lahel möllas neljapäeva õhtul taas vesipüks. Sünoptik Kairo Kiitsak jagas sellest vaatemängust enda Facebooki lehel ka fotot. «Hirmus vaatepilt, ei tea, mida korda saadab!» nentis üks kommentaariumis.

Foto oli klõpsatud neljapäeva õhtul kella poole üheksa paiku. «Ägedad püksid!» naljatles üks kommentaariumis. Ka teine lisas, et tegu on laheda looduse mänguga.

Pisut hirmutavat vaatepilti võis näha ka mõni aeg tagasi juulis. 

Ka siis jagas sünoptik Kairo Kiitsak Facebookis videot vesipüksist, mis tol korral keerutas Soome lahel. Video jäädvustanud isikud väitsid, et kahe tunni jooksul tekkis kuus vesipüksi. «Nagu ulmefilmist!» nentis toona üks. 

Vesipüks tekib, kui jahedam õhumass satub äkitselt tunduvalt soojema merevee kohale. Eestis esineb kõige rohkem vesipükse juulist septembri lõpuni, sest selleks ajaks on merevesi jõudnud üles soojeneda ja tingimused vesipükside tekkeks head.

Vesipüksid on tüüpilised saarte läänerannikule ja seal iga-aastased, kuid üsna sagedased Väinamerel, Liivi ja Soome lahelgi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles