UUS HOOAEG SAI AVAPAUGU Kanal 2 juubelisügis toob ekraanile vanad lemmikud ja parimad palad telekanali algusaegadest

Elu24
Copy
Kanal 2 sügishooaeg.
Kanal 2 sügishooaeg. Foto: Tairo Lutter / Jake Farra / Ardo Kaljuvee / Kanal 2

Kanal 2 juubelisügis stardib juba täna, kui ekraanile naasevad Eesti telemaastiku parimad saatejuhid ja saated. Avastardi teevad esmaspäeva õhtul uudistemagasin «Reporter», mälumängusaade «15 küsimust», Katrin Lusti reisisaade «Lustlik reis Korful» ning meelelahutuslik «Õhtu!».

Teleri seltsis veedetakse päevas endiselt aega kolm pool tundi ning just seepärast pakub Kanal 2 ka sel sügisel parimat programmi, et tõepoolest igas päevas leiaks televaataja just endale sobiva saate. «Oleme väga uhked ja tänulikud, et meie ekraanil ja ekraani taga on niivõrd tugevad teletegijad. Absoluutselt iga päev jõuavad Kanal 2 vaatajateni saated maailmatasemel meelelahutusest tipptasemel ajakirjanduseni,» sõnab Kanal 2 juht Jüri Pihel.

Televaatajate lemmikud nüüd uuel kellaajal

Selle sügishooaja parimad palad leiab Kanal 2 ekraanilt algusega kell 20.00, 20.30 ja 21.30.

Esmaspäevast neljapäevani «15 küsimust» ja «Õhtu!»

Vaatajate poolt väga soojalt vastu võetud uus mälumängusaade «15 küsimust» stardib juba esmaspäeval, 28. augustil uue hooajaga. Esmaspäevast neljapäevani saab kodudes võistlejatele kaasa elada ja ka ise kaasa mõelda väga erinevatel teemadel. Kuna tegemist on strateegiamänguga, on võita võimalik ka siis, kui vastuseid küsimustele alati ei tea. Saadet juhib Eesti parima saatejuhi tiitlit kandev, alati šarmantne Jüri Butšakov. «15 küsimust» on ekraanil esmaspäevast neljapäevani kell 20.00.

Eesti hinnatuimad saatejuhid Piret Laos, Jüri Butšakov ja Robert Rool naasevad puhkuselt argiõhtuse saatega «Õhtu!». Ees ootavad kaasahaaravad vestlused, uued väljakutsed ja meeleolukad videolood ning stuudiosse tulevad jätkuvalt Eesti parimad meelelahutajad, näitlejad, muusikud ja teised armastatud oma ala tegijad. «Õhtu!» alustab juba 28. augustil ja lõbustab meelt esmaspäevast neljapäevani kell 21.30.

Piret Laos, Robert Rool ja Jüri Butšakov.
Piret Laos, Robert Rool ja Jüri Butšakov. Foto: Jake Farra

Esmaspäeval «Kuuuurija» nüüd kell 20.30

Saatejuht Katrin Lust võtab taas kord julgelt ette nii mõnegi jaoks ebamugavad teemad ning toob päevavalgele nii häirivat kui ka üllatavat kodumaa eri paigust, millest tihti rääkida ei taheta. Juba avaosas asub «Kuuuurija» lahendama jahmatavat lugu ühest Eestimaa vallast, kust eestlasi sunnitakse lahkuma oma kodudest, et teha ruumi sõjapõgenikele.

Katrin Lust.
Katrin Lust. Foto: Konstantin Sednev

Lusti sõnul on «Kuuuurija» eesmärk tuua keerulised teemad avalikkuse ette ning seista nende inimeste eest, kelle häält ei pruugita kuulda. «Saate roll on tekitada diskussiooni, mõjutada ühiskonna arvamust ning survestada muutusi olukordades, kus see on vajalik,» leiab saatejuht. «Kuuuurija» alustab esmaspäeval, 11. septembril kell 20.30.

Veel enne «Kuuuurija» uue hooaja algust jõuab Katrin Lust tuua televaatajateni kaheosalise reisiseikluse imeliselt Korfu saarelt. Saates tutvustatakse imekauni saare loodust, ajalugu ja kultuuripärandit. Lopsaka looduse ja kaunite rannajoonte poolest tuntud Korfu on olnud saatejuhi unistuste sihtkoht juba lapsepõlvest peale. «Korfu tundus justkui paradiisisaar, kuhu minemisest võis üks 80ndatel Eestis sündinud laps ainult unistada,» räägib Lust. «Lustlik reis. Korful» on Kanal 2 eetris esmaspäeval, 28. augustil kell 20.30.

Teisipäeval parim päevakajasaade «Täistund»

Eesti filmi- ja teleauhindadel 2023 aasta parimaks päevakajasaateks pärjatud «Täistund» alustab uue hooajaga. Erinevaid teemasid lahkavad ajakirjanikud Neeme Raud, Elo Mõttus-Leppik, Eeva Esse-Sõõrumaa, Madis Kimmel, Raul Ranne ja Sander Punamäe. Ajakirjandussaade «Täistund» alustab teisipäeval, 5. septembril kell 20.30.

Madis Kimmel, Elo Mõttus-Leppik, Neeme Raud, Raul Ranne, Eeva Esse-Sõõrumaa ja Sander Punamäe.
Madis Kimmel, Elo Mõttus-Leppik, Neeme Raud, Raul Ranne, Eeva Esse-Sõõrumaa ja Sander Punamäe. Foto: Kanal 2

29. augustil erisaates «Täistunni intervjuu. Igavene Ansip» vestleb ajakirjanik Raul Ranne omal ajal rekordiliselt pikalt Eesti valitsusi juhtinud ja tänase europarlamendi saadiku Andrus Ansipiga. Ansip pole suu peale kukkunud mees ja räägib saates, mida arvab elust ja poliitikast armsas koduvabariigis. «Täistunni intervjuu. Igavene Ansip» on Kanal 2s juba teisipäeval. 29. augustil kell 20.30.

Raul Ranne intervjuu Andrus Ansipiga.
Raul Ranne intervjuu Andrus Ansipiga. Foto: Kanal 2

Kolmapäeval lööme korra majja

Ülipopulaarse saate «Kodud rahaks» produktsioon toob pilootprojektina ekraanile uue saatesarja «Kord majja», mis aitab televaatajatel oma kodud korda seada. Igas kodus, kontoris, garaažis või suvilas võib olla nurki ja nurgataguseid, mille poole vaatamine paneb ohkama nii sügavalt, et käed langevad rüppe ja ei teagi, kust korrastamisega pihta hakata.

Kethi Uibomägi.
Kethi Uibomägi. Foto: Kanal 2

«Kord majja» aitab tuua selguse ja leida vastused nendele kõige raskematele küsimustele – kuidas tunda ära see, mida tõesti vaja läheb? Kuidas luua süsteem, mis lubaks, et ka aasta pärast ei tekita segadus üle pea kerkivat stressi? Saatejuht Kethi Uibomägi ja korrastuskunstnik Mari-Ann Lumeste tuhisevad appi nii rõõmsa hooga, et enne korrastamist võib kaos ehk veelgi suuremaks paisuda. «Kord majja» jõuab ekraanile oktoobris.

Neljapäeval «Roaldi retked» – uus hooaeg, uus nädalapäev!

Roald Johannson.
Roald Johannson. Foto: Tairo Lutter

Üllatusterohkel sügishooajal teeb saatejuht Roald Johannson taas mitu tiiru ümber maailma. Globaalsete eestlaste otsingul reisisell jõuab sedapuhku Okeaaniasse, Lõuna-Ameerikasse, Põhja-Ameerikasse, Edela-Aasiasse ning Euroopa südamesse. 

Uus-Meremaal satub Roaldi teele paljude teiste seas Läänemaalt pärit Andres – lastekodus üles kasvanud kutt, kellest on maailma kuklapoolel sirgunud hinnatud modell ja Itaalia luksuslike sportautode müüja. Austraalia idarannikul Sunshine Coastil satub aga Roald täiesti ainulaadse ja revolutsioonilise äri keskele. Nimelt on üks Lääne-Virumaalt pärit eestlanna rajanud kaugel kängurumaal koerte mobiilse jõusaali. Need on vaid paar näidet, mis vaatajaid ees ootavad. «Roaldi retked» alustab juba neljapäeval, 31. augustil kell 20.30.

Reedel toob eheda Eesti elu koju kätte värske «Võsavinkel»

Sel sügisel läheb saatejuht Peeter Võsa taas kord Eesti peale muhedaid lugusid otsima. «On nii rohepööret kui -pöörasust,» ütleb telelegend ja lisab, et tegusate ja taibukate eestlaste nimekiri muutub aina pikemaks. «Läheme külla Tallinna kesklinnas loomi pidavatele linnafarmeritele ja Raasiku võsalendurile. Lisaks avame vaatajale Aegna saare aardelaeka. Põlva külje alt aga leidsime koha, kus toimetavad vabariigi viimased kolhoosnikud ja kolhoositarid. Lisaks eelpool mainitule heidab «Võsavinkel» rõõmsa pilgu driftinaiste, muhuklubiliste, kahjuritõrjujate ja tiritammekasvatajate eludesse. «Võsavinkel» saab hoo sisse reedel, 8. septembril kell 20.00.

Reedeõhtune sissejuhatus nädalavahetusse

Eesti parima meelelahutussaate tiitliga pärjatud «Reede Õhtu!» on läbinud täienduskuuri ning üllatab algaval hooajal lisaks vaatajatele südamelähedaseks saanud ülesannetele ka kahe uue humoorika ja kaasahaarava vooruga, mis paneb kolmele saatejuhile Piretile, Robile ja Jürile pinge peale valida enda kõrvale just see õige tuntud kaasvõistleja. «Reede Õhtu!» alustab juba 8. septembril ja on eetris jätkuvalt reedeti kell 20.30.

Nädalavahetuse lemmikud

Mart Normet.
Mart Normet. Foto: Tairo Lutter

Saatejuht Mart Normet läheb saates «Öökülaline» sel sügisel taas külla kuulsatele ja silmapaistvatele inimestele, et veeta nende juures kaks päeva ja üks öö.

Oma koduuksed avavad 70. juubelit tähistav Tõnu Kaljuste, seiklusrikka eluga näitleja Jan Uuspõld, Eesti tähtsaim europoliitik Andrus Ansip, armastatud autorilaulude laulja Mari Jürjens, olümpiavõitja Gerd Kanter, näitlejanna Piret Kalda ja mitmed teised oma ala tipud. Erakordset sissevaadet inimeste ellu pakkuv portreesaade «Öökülaline» alustab juba laupäeval, 2. septembril kell 19.30.

Sõbralikus kokanduslahingus asuvad mõõtu võtma tuntud Eesti inimesed

«Minu emps on kõvem kokk kui sinu ema» paneb sel sügisel kuuma pliidi taga higistama tuntud kaasmaalased. Nii tuleb köögikunstis omavahel mõõtu võtta sellistel paaridel nagu Juss Haasma tütrega, Tarvo Krall tütrega, Inga Lunge tütrega, Kethi Uibomägi emaga jpt. Saadet juhib ja kokanduslahingut aitab kontrolli all hoida rõõmsameelne saatejuht Robert Rool. «Minu emps on kõvem kokk kui sinu ema» alustab laupäeval, 30. septembril kell 19.30.

«Ma näen su häält» sõus võtab nõunikuna koha sisse näitleja Franz Malmsten

Suurejooneline telesõu «Ma näen su häält» tuleb kauaoodatud uue hooajaga! Taas kord esitletakse saates seitsmest salapärasest lauljast koosnevat gruppi, keda identifitseeritakse nende elukutse järgi. Kaks võistlejat peavad läbi kuue vooru püüdma grupist kõrvaldada halvad vokalistid ehk teesklejad, ilma et oleks kuulnud neid kunagi laulmas. Abiks on vaid vihjed ja kuulsustest koosnev nõunike kogu, kuhu sel hooajal kuuluvad Evelin Võigemast, Grete Kuld, Mart Juur, Andrei Zevakin, Estoni Kohver ja uue tulijana näitleja Franz Malmsten.

Grete Kuld ja Andrei Zevakin.
Grete Kuld ja Andrei Zevakin. Foto: Ardo Kaljuvee

Igas saates võtab nõunikepaneelis koha sisse ka üks tuntud Eesti laulja, kes saate lõpus viimase tundmatuga duetti laulab. Sel hooajal külastavad telesõud Alika Milova, Stig Rästa, Merlyn Uusküla, Liis Lemsalu, Tanja Mihhailova-Saar jpt. Suurt meelelahutussõud juhib alati särav ja positiivne Piret Laos. «Ma näen su häält» alustab pühapäeval, 17. septembril kell 20.05.

Kodumaised komöödiasarjad «Papsid» ja «Naised vormis»

«Papsid».
«Papsid». Foto: «Papsid» / Kanal 2 / Elisa

Elisa Eestiga koostöös valminud komöödiasugemetega draamasari «Papsid» jälgib nelja keskealise või sellele läheneva mehe püüdeid saada hakkama meestena, elukaaslastena, aga eelkõige isadena. Kõik neli papsi seisavad silmitsi ootamatute lapsevanemaks olemise väljakutsetega. Sarja peaosades on Märt Pius, Priit Loog, Alo Kõrve, Tiit Sukk, Ott Sepp, Katrin Pärn, Evelin Võigemast ja paljud teised palavalt armastatud kodumaised tähed. «Papsid» stardib laupäeval, 30. septembril kell 20.30.

«Naised vormis».
«Naised vormis». Foto: Kanal 2

Komöödiasarja «Naised vormis» uuel hooajal jätkab kurikuulus nelik politseiülem Karl-Madis Saksa juhtimisel kuritegude lahendamist. Peaosades Kristel Aaslaid, Grete Kuld, Veiko Porkanen, Ott Lepland, Peeter Oja jpt. «Naised vormis» alustab oktoobris.

Head tegev «Südamesoov» alustab viiendat hooaega

Saatejuht Keili Sükijainen toob sel sügisel ekraanile palju uusi kangelasi, kes vaatamata ebaõiglastele takistustele pingutavad parema homse nimel. Kümme aastat vähiga võidelnud kaksikutest tütarde ema Mia Maria soovib, et tema hääl saaks kuuldavaks. Pikki aastaid koduvägivalla all kannatanud viie lapse ema Eneli unistuseks on uued hambad.

Keili Sükijainen.
Keili Sükijainen. Foto: Kanal 2

Avame kahe õe Eliise ja Luise loo. Eliise on 33aastane Tallinna naine, kellest sai pärast ema enesetappu oma väikese 11aastase õe hooldaja. Tutvume noore naisega, kes kaotas lapsepõlves juhtunud põlengus kõik oma juuksed. Meile avab oma loo ka Tartumaalt pärit lugupeetud pastor Peep, kellel avastati rutiinse kontrolli käigus ajukasvaja. Need ja mitmed teised raputavad elusaatused jõuavad sel sügisel vaatajate ette. «Südamesoov» alustab juba oktoobris.

Kanal 2 juubelile pühendatud eriprogramm

Eesti vanim eratelekanal Kanal 2 alustas programmiga 1. oktoobril 1993 ja seega tähistame sel sügisel juba oma 30. sünnipäeva. Erinevad erisaated vaatavad tagasi Kanal 2 kirevale ajaloole. Suure sünnipäeva puhul avame erisaadetes vabariigi esimese eratelekanali arhiiviukse, mille taga peitub tõeline taasiseseisvunud Eesti teleajalugu.

Eetrisse jõuab valik Kanal 2 parimaid palasid: hetked kümnetest tõsielusarjadest, katkendid unustatud intervjuudest, pöörased reportaažid omaaegsetelt seltskonnaüritustelt, komöödiasaadete kullafond ja palju muud. Erisaadete sari «Kanal 2 – 30!» alustab laupäeval, 2. septembril kell 20.30.

Loomulikult jätkavad uue hooajaga ka keskkonnasaade «Jälg», populaarne mälumäng «Kuldvillak», politseisaade «Krimi», uudistemagasin «Reporter» ja «Postimehe uudised».

Kodumaistest filmidest toob Kanal 2 sel sügisel esmakordselt tele-ekraanile alles kinodes olnud koguperefilmi «Erik Kivisüda» ja apteeker Melchiori filmitriloogia teise filmi «Apteeker Melchior 2. Viirastus».

Et kõik sügisuudised korraga teada saada, tasub vaadata pühapäeval, 3. septembril kell 19.30 erisaadet «Kanal 2 uus hooaeg», kus poole tunni jooksul anname ülevaate kõigest, millega Kanal 2 sel sügisel oma vaatajaid rõõmustab.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles