VIDEO Euroopa vanim teadaolev küla asus 8000 aastat tagasi Balkani järve kohal vaiadel

Inna-Katrin Hein
Copy
Albaania ja Šveitsi arheoloogid uurivad Ohridi järve põhja, kus arvatavalt asuvad Euroopa vanima küla jäänused. Küla asutasid 8000 aastat tagasi tänapäeva Türgist Anatooliast saabunud põllumehed
Albaania ja Šveitsi arheoloogid uurivad Ohridi järve põhja, kus arvatavalt asuvad Euroopa vanima küla jäänused. Küla asutasid 8000 aastat tagasi tänapäeva Türgist Anatooliast saabunud põllumehed Foto: Albanian Institute of Archaeology / AFP/Scanpix

Albaania ja Šveitsi arheoloogid avastasid Balkani iidse järve kohale ehitatud 8000-aastase küla tõenäolised jäänused. Tegemist on Euroopa vanima teadaoleva külaga.

Küla pärineb tõenäoliselt Euroopa esimeste põllumeeste ajast, kes saabusid tänapäeva Türgist Anatooliast umbes 8000 aastat tagasi.

Albaania ja Põhja-Makedoonia piiril asuvas Ohridi järves on sadu puutüvesid, mis arheoloogide arvates moodustasid eelajaloolise küla. Teadlased ei saa veel hinnata asula algset suurust, kuid nad leidsid vee alt kümnetest tuhandetest teravatest puitvaiadest kaitsemüüri, mis viitab, et asula oli oma aja kohta suhteliselt suur, teatab Live Science.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles