Abistatud suitsiidi teenust pakkunud Paul Tammert: kui midagi ei ole keelatud, siis kõik on lubatud

Aleksandra Jürman
, Elu24 Reporter
Copy
Täistund: abistatud enesetapp
Täistund: abistatud enesetapp Foto: Pilt videost

Reedel esitas Lõuna ringkonnaprokuratuur kahtlustuse ebaseaduslikus majandustegevuses Paul Tammertile, kes rääkis maikuus Kanal 2 saates «Täistund», et hakkab pakkuma abistatud suitsiidi teenust. «Kui inimene on vaba, siis on tal endal ise õigus otsustada. Kui see puudutab ainult teda ennast, siis ei pea ma kelleltki luba küsima,» selgitas Tammert. Kuigi mehe sõnul on kõik seaduspärane, lõpetas ta teenuse juuli lõpus Viljandimaal ebaõnnestunud enesetapu tõttu.

Kolmapäeval avaldas Eesti Päevaleht loo Eestis tegevust alustanud suitsiidikontorist, mille üks abistatud enesetapp ebaõnnestus. Abistatud suitsiidi ja eutanaasia teemat on ühiskonnas ikka aeg-ajalt tõstatatud, kuid nüüd on meil ka reaalsed ohvrid.

Lõuna ringkonnaprokuratuuri juhtivprokuröri Kairi Kaldoja sõnul sai politsei 31. juulil väljakutse, mille kohaselt püüdis mees Viljandimaal suitsiidi teha, kuid see ebaõnnestus. Politsei reageeris väljakutsele ja leidis sündmuskohale jõudes seadme, millega mees enesetappu sooritada püüdis. Politsei võttis seadme hoiule ja asjaolude selgitamiseks alustati kriminaalmenetlust.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles