VIDEOD Müstiline «laine» niitis USA lauljatari kontserdil publiku jalust

Getter Trumsi
, tegevtoimetaja
Copy
USA lauljatar Lana Del Rey.
USA lauljatar Lana Del Rey. Foto: Casey Flanigan/IS/MPI/Capital Pictures/Scanpix

«Neid tabas püha vaim» – see on üks mitmest teooriast, millega on ühismeedias proovitud selgitada USA lauljatari Lana Del Rey kontserdil juhtunut.

Möödunud nädalal 17. augustil esines USA lauljatar Lana Del Rey Mehhiko pealinnas. Ühe loo ajal, kui lauljatar rahulikult laulis, läbis publiku müstiline «laine» ja sajad Del Rey fännid lendasid seejärel pikali.

Videoklipid sellest näiliselt kummalisest hetkest muutusid viraalseks. Koos ühismeediasse postitatud videoklippidega läksid lendu ka kõiksugu reaktsioonid ja eri vandenõuteooriad. 

«Olen paljudel kontsertidel käinud. Eales pole midagi sellist näinud,» kirjutas keegi šokeeritult Xis (endine Twitter), vahendab unilad.com. «Inimesed ei kuku nii,» lisas teine.

Kellegi arvates oli see midagi ebamaist: «Kurjad hinged ja deemonlikud energiad eksisteerivad!»

«Müstiline energia lõi Lana Del Rey kontserdi publiku pikali. Kas keegi oskab seletada?» nõuti ühismeedias vastuseid.

Tegelikult on kõigele väga lihtne selgitus. Tegu on järkjärgulise publiku kukkumisega, kui üks inimene kukub otsa teisele, kes omakorda lendab järgmise otsa, ning kogu «laine» saab üha enam hoogu juurde.

Selline olukord võib juhtuda üritustel, kus publiku suurust ei ole reguleeritud ja tekib n-ö doominoefekt. «See tekib väga kergelt, kui sa oled rahvamassis, kus inimesed on üksteise küljes kinni,» selgitas publiku turvalisust uuriv professor G. Keith Still meediale.

Olgugi et nähtusele on teaduslik selgitus olemas, on nii mõnigi skeptiline. «Järkjärguline publiku kukkumine ei toimu sellisel moel. Kõik, kes on suures rahvamassis olnud, oskavad sellel vahet teha,» väitis keegi.

Lisaks tõi järgmine kommenteerija välja, et kui doominoefekt leiab aset järk-järgult, siis tema arvates tundub ühismeedias jagatud videote põhjal, et rahvas kukkus samal ajal. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles