NÄDALAPROGNOOS Nädal lõppeb otsustaval momendil: tuleb seista silmitsi ühe tõsiasjaga

Margit Korbe
, astroloog
Copy
Päikeseloojang augustis.
Päikeseloojang augustis. Foto: Erakogu

Sellised on kollektiivsed planetaarsed mõjud, mis saadavad meid kuupäevadel 21. kuni 27. august 2023. Loe lähemalt, mida nädal toob.

Eesolev nädal võib tuua omajagu tõsidust, takerdusi ja kriitikameele teravnemist. Mitmed seisud näitavad, et on vaja end rohkem käsile võtta, oma tegevuse eest suuremat vastutust kanda ning ka viimastel nädalatel tehtud tegude ja öeldud sõnade üle järele mõelda.

Suhtlemine ei ole praegu kuigi lihtne - tegeletakse liigse tähenärimise ja vigade otsimisega, kuid samal ajal mõistetakse teisi kergemini valesti või räägitakse teineteisest mööda. Paistab, et on saabunud suve kokkuvõtete tegemise aeg ning sügisele lähenetakse pigem tõsiselt. 

Õhus on mingisugune raskus või lihtsalt teadmine, et ees ootab suur töö. Mõnedele inimestele aga võibki langeda õlgadele suur koorem.

Planeediseisud nädalapäevadel

Esmaspäeval liigub Päike kvinkunksis Pluutoga, mis tekitab veidi ebamugavust seoses oma isikliku jõu väljendamisega. Ei saada päris aru, mis on kohatu ja mis mitte. Iseenda või kellegi teise jõuga suhestumine võib olla raskendatud ning tekib ebamäärane kahtlemine. Mis on isekas ja mis mitte? Kas surume ennast peale, kui väljendame oma tahet? Kas kaotame ennast, kui ei väljenda oma tahet? Tasakaal tekib lõpuks läbi piiride kompamise.

Teisipäeval viibib Veenus kvadraadis Jupiteriga ja Marss opositsioonis Neptuuniga - naiselikku ja mehelikku energiat juhtivad planeedid on mõlemad veidi rajalt maas. Nautlev Veenus pingutab kõigega üle, jahtiv Marss aga tegutseb pimedate ja ebaloogiliste impulsside najal. Kõige lihtsamal tavaelu tasandil on nende seisudega äärmiselt lihtne tarbimisega mõistlikkuse piire ületada - söögi, joogi ja ka igasuguste sõltuvustega. Siin on tugev eskapistlik meeleolu ning otsitakse ekstaasi, mis tõstaks reaalsusest kõrgemale.

Õhus võib olla tunne, justkui praegu on viimane võimalus lõdvaks lasta ja elu nautida. Loomingulised ja spirituaalsusega tegelevad inimesed võivad kogeda küll tunnetuslikke kõrghetki, kuid kõiki võib tabada ka teatav motivatsiooni langus.

Kolmapäeval kell 12.02 siseneb Päike Neitsisse, õhtul kell 22.59 pöördub Merkuur retrograadseks ning jääb käima näiliselt tagurpidi kuni 15. septembrini.

Merkuur on iseenesest ka Neitsi tähemärgi valitseja ning paistab, et seekordne Neitsi hooaeg tuleb suures osas «vigade parandus». Kiiresti muututakse tõsisemaks ja kriitilisemaks. Tuleb olla valmis, et igast suunast hakkab tulema kriitikat ning tekib vajadus oma plaane ja tegevust ümber korraldada. 

Paljud suveafäärid ilmselt lõppevad ning lõbujanu asendub tõsiduse ja isegi teatava ärevusega. Mis tundus hiljuti veel toreda väljavaatena, võib kaotada järsku sära. Hoopis olulisemaks saavad praktilised küsimused. Mis toimib ja mis mitte? Mida on tegelikult kõige rohkem vaja? Milline töö nõuab tegemist? 

Millised plaanid omavad tegelikku väärtust ja mis jääb vaid fantaasialennuks?

Neljapäeva õhtupoolikust reedeni on Marss trigoonis Pluutoga (täpne seis öösel kell 03.22), andes meil lisajõudu sel energia ja tähelepanu pöördumise ajal. Kuna mõlemad planeedid on maamärkides, sobib seda kasutada praktiliseks tööks. Kõik, mida selles energias tehakse, osutub produktiivseks. See on võimas seis, mida tuleks õigesti ära kasutada. Eriti veab neil, kellel isiklikke planeete või punkte Neitsi, Kaljukitse või Sõnni 27. kuni 29. kraadis.

Pühapäeval jõuab Päike opositsiooni Saturniga ning kell 16.20 siseneb Marss Kaaludesse. Nädala lõpuks on energia tõepoolest päris palju muutunud. Esile kerkib üks koormav tõsiasi, see võib olla otseselt seotud tööga, aga ka mõne muu elulise kohustusega. Nii individuaalselt kui kollektiivselt kogetakse õlgadel raskust. Päike jõuab vastamisi Saturniga korra aastas ning alates 1995. aastast pole olnud nende kahe vastasseisu Neitsi-Kalade teljel, nagu see nüüd toimub.

Teemaks võib olla mure tervise ja keskkonna pärast. Mõjutatud on nii füüsiline kui ka vaimne tervis ning paljud peavad seisma silmitsi isegi depressiivsete tunnetega. Koormus võib tunduda liiga raske. On võimalik, et üha enam taibatakse, mis on  viimasel ajal tehtud vigade tegelikud tagajärjed. Selle tunnistamine ei ole kerge, rääkimata kompenseerimisest või olukorra tervendamisest. Ometi on selles seisus peidus ka lubadus, et kui võtad nüüd viimaks vastutuse, saab asi hakata paranema.

Marsi saabumine Kaaludesse võtab planeedi mõjult sõjakust ja agressiivsust maha - motiveerivaks jõuks kujuneb koostöö, harmoonia ja diplomaatia. Ent samas väheneb ka võime iseseivalt otsuseid vastu võtta ning initsiatiivikalt tegutseda. Selline Marss ootab kellegi teise juhatust ega usalda piisavalt iseennast. Marss jääb Kaaludesse kuni 12. oktoobrini.

Kuu on tühikäigul

Esmaspäeval kella 23.30 – teisipäeval kell 02.22

Neljapäeval kell 08.09 – 11.08

Laupäeval kell 14.55 – 16.06

Nendel aegadel tasub vältida olulisi algatusi ja otsuseid, kui just eesmärk pole midagi tühistada.

Siit saad teada lähemalt Kuu tühikäigu kohta!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles