Sportlik mäng? Tallinlased spekuleerivad, et Mustamäe spordiväljakul kägistati poiss mänguhoos surnuks

Kristiina Reimand
, reporter/toimetaja
Copy

Tallinnas Mustamäel hukkus mõni päev tagasi teismeline poiss. Kui ühtede sõnul sai talle saatuslikuks kägistamismäng, siis teiste sõnul mängiti sõbralikku mängu, mille hinnaks oli inimelu. «Teineteist hakati kägistama, siis ta kukkus pea peale ja suri haiglas. Seda olen ma vähemalt kuulnud,» jagatakse infot Instagrami leinapostituste kommentaarides. «Kindlasti ei olnud tegu selles mõttes kägistamismänguga,» kommenteerib prokuratuuri pressinõunik.

Tallinnas Mustamäel hukkus neljapäeval spordiväljakul alaealine noormees. Meediast läbi käinud info, et nooruk suri sportliku mängu tõttu, tekitab paljudes aga küsimusi. «Milline peab olema see «sportlik» mäng, mis võtab lausa noore inimelu ja tekitab raskeid kehavigastusi?» spekuleeritakse ühismeedias.

Teismelise poisi viimseid hetki nägid pealt ka teised lapsed, sealhulgas tallinlase Anatoli teismelise poja sõbrad, kes väitsid, et tegu oli kägistamismänguga.

«Lapsed rääkisid, et see on selline mäng... umbes kümme korda hingad ja siis hoiad hinge kinni, teine kägistab samal ajal ja siis kaotad teadvuse,» räägib Anatoli edasi lastelt kuuldut. «Poisid kägistasid seal teineteist ja kui ta oli teadvuse kaotanud, kukkus ta peaga vastu asfalti.»

Ka Instagrami leinapostituste all leidub viiteid kägistamisele. «Teda hakati kägistama, ta minestas ja kukkus äärekivi otsa. Ma ei tea, kas see on tõsi, aga mulle nii öeldi.»

«Teineteist hakati kägistama, siis ta kukkus pea peale ja suri haiglas. Seda olen ma vähemalt kuulnud,» ütleb teine. 

Kolmas lisab, et kägistama hakati naljaga, kuid teismeline kukkus ja lõi pea vastu asfalti ära.

Väidetakse ka, et mängiti sõbralikku mängu, mis läks üle piiri. «No see oli nali, mille hinnaks oli inimelu...» ütleb Aleks. «Tunnen ründajat ja hukkunut ka nägin paar korda,» sõnab Aleks, kelle sõnul ei olnud see siiski kägistamismäng. «Ta kukkus peaga vastu maad, veri oli igal pool.» 

«Kindlasti ei olnud tegu selles mõttes kägistamismänguga,» kommenteerib prokuratuuri pressinõunik Allan Rajavee pühapäeval. «Kindlasti mitte. Aga täpsemaid kommentaare jagame homme.»

Rajavee tunnistab, et kirjeldus «sportlik mäng» põhineb esialgsetel asjaoludel ning see on praegu ainuke võimalus juhtunut sõnastada. «Kas see oli päriselt lõpuks sportlik mäng või mitte, selgub hiljem.»

Põhja Ringkonnaprokuratuuri prokurör Reelika Ratassepp sõnas esmaspäeval, et poiste omavahelise rüselemise tagajärjel kannatanu kukkus ja sai löögi pea piirkonda, mille tagajärjel ta hiljem haiglas suri. «Käesoleval hetkel ei ole alust arvata, et tegu oli erinevate rahvuste pinnalt tekkinud tüliga,» lisas ta.

Juhtumi täpsemate asjaolude välja selgitamiseks on alustatud menetlust.

Mis on kägistamismäng? 

Juba 2009. aastal kirjutas Postimees, et noorte seas levib ohtlik kägistamismäng. «Igavuses ja naudingujanus teismelised on asunud taas harrastama ammutuntud eluohtlikku rumalust – üksteise kägistamist nii hallutsinatsioonide kui seksuaalse erutuse saamiseks.»

Noorte seas levib ohtlik kägistamismäng

Väidetavalt sai just see mäng samal aastal saatuslikuks 11-aastasele Valgamaa koolipoisile, vahendas Reporter 2009. aasta detsembris. 

 
Copy

Märksõnad

Tagasi üles