«Sa ei arva kordagi, et sinuga nii läheb, kuni...» tõdeb Uus-Meremaalt pärit Jenny, kes on abielus Eesti helilooja Mihkel Zilmeriga. Möödunud novembril suri abielupaari tütar Lumi, kelle halveneva tervise märgid jäid Jenny arvates Eesti arstidel märkamata.

Eesti filmihelilooja Mihkel Zilmeri ja ta Uus-Meremaalt pärit abikaasa, muusik Jenny Zilmeri teine tütar Lumi sündis 9. augustil 2022. Südamerikkega sündinud Lumi elu jäi aga üürikeseks ja tema süda tegi viimased löögid sama aasta novembris.

Lumi suri kolmekuuselt aasta 11. kuu 11. päeval kell 11. Enne kui Lumi tuhastati, peeti Tartus pereringis väike mälestustseremoonia, samal päeval langes Tartus maha tolle talve esimene lumi.

«Me ei suutnud teda tagasi tuua.» Just need olid sõnad, mida Jenny ja Mihkel Zilmer kuulsid tol saatuslikul päeval, kui nende tütar suri, vahendab meediaväljaanne New Zealand Herald. Nende kolm kuud kestnud meeleheitlik võitlus, mille eesmärk oli hoida tütart elus piisavalt kaua, et ta Uus-Meremaa haiglasse jõuaks, oli lõppenud.

Kuid Jenny Zilmer usub, et tema tütar võinuks tänavu augustis tähistada oma esimest sünnipäeva, kui ta oleks vajalikku ravi saanud Eesti asemel Uus-Meremaal.

 
Kommentaarid (1)
Copy