Gameboy Tetris astub Paavli Kultuurivabrikus üles seni avaldamata lauludega: see tuleb äge üritus!

Elu24
Copy
«Art of Moshi» esinejad.
«Art of Moshi» esinejad. Foto: Zahhar Borouhhin

26. augustil toimub Paavli Kultuurivabrikus festival «Art of Mosh», mis toob kokku nii muusika, kunsti kui ka moe. «Soovitan tulla kuulama Kitty Florentine'i, sest ma arvan, et ta on uus Eesti muusika pärl,» räägib üritusel esinev Gameboy Tetris, kes lubab, et külastajad saavad esimest korda kuulda ka tema seni avaldamata lugusid.

Sel laupäeval toimub Paavli Kultuurivabrikus uus festival «Art of Mosh», kus astuvad lavale Gameboy Tetris, Kitty Florentine, Superkomfort, Rap&Vogue, YE, Siemens Nokia, Gok2, Model Citizen, Triptofan, Glenwashere, The Lunacy of Flowers ja paljud teised.

«Meie festival toob kokku kõige erinevamad kunstiharud. Me ei sea piiranguid: lavadel astuvad üles nii heavy rock'i bändid kui ka popartistid, samuti räpparid ja eksperimentaalsed elektroonilised projektid,» ütleb festivali peakorraldaja Polina Yakyan.

«Mulle tundub, et kaasaegne inimene ei peaks endale külge riputama subkultuuride silte, nagu see varem on olnud. Subkultuur kui mõiste kuulub minevikku. Nüüd on meil võimalus ühendada erinevaid seltskondi, kes saavad üksteist tundma õppida, kuulda või näha midagi uut, mitte peatuda ühe muusikastiili või moesuundumuse juures,» räägib Polina.

26. augustil toimub Paavli Kultuurivabrikus festival Art of Mosh.
26. augustil toimub Paavli Kultuurivabrikus festival Art of Mosh. Foto: Pressifoto

Festivali unikaalsus seisneb Polina sõnul selles, et ühel laval saavad käsikäes esineda nii tuntud esinejad kui ka alustavad bändid. «Anname noortele alustavatele muusikutele suurepärase võimaluse. Me ei muretse nii väga nende striimide arvu pärast internetis, sest me hoolime rohkem nende live-esinemisest. Mõnel meie üritustel esinenud muusikakunstnikul ei olnud isegi mitte ühtegi plaati, kuid uskuge mind, nad lihtsalt lõhkusid saalid oma karisma ja energiaga,» lubab ta.

Ka Gameboy Tetrise sõnul on tegemist uue moodsa laine festivaliga. «Ma ise iseloomustaks «Art of Moshi» publikut nagu ultramoodsaid noori. Kuna alternatiivskene on see, mis annab suunda tervele popkultuurile, võib öelda, et needsamad noored on meie tulevik,» räägib muusik, kes lubab, et festivali külastajad on esimesed, kes kuulevad tema seni avaldamata lugusid.

Gameboy Tetris ja Kitty Florentine.
Gameboy Tetris ja Kitty Florentine. Foto: Pressifoto

«Art of Moshi» festival lubab ka visuaalset meelelahutust. Toimub kohalike kunstnike tööde kunsti- ja fotonäitus: kunstnikud Daniil Logovoi, Alexei Gordin, Victoria Chulok, Valeria Šemjakina, Ailin Budõlina, Südamest (Maxim Nazarov) ja aphyxia, samuti fotograafid ZOLOTO (Kristina Kuzemko), Ksenia Kvitko, Ksusa Koza, Hanna-Liisa Jüriöö, Zahhar Borouhhin ja Andrei Pustovalov. Kunstnik Daniil Logovoi grafiti-performance võimaldab festivalikülastajatel saada paeluv kogemus, kui nad vaatavad Paavli Kultuurivabriku seinale loodud kunstiteost.

Festival toob külastajateni ka moemaailma: «Art of Mosh» korraldab messi kohalikele brändidele, nagu Südamest (disainerriided), Eternal Pluss (kohalik tänavarõivabränd), Gohara (käsitsi valmistatud ehted), Newering (taaskasutatud materjalidest käsitsi valmistatud riided), Uusi Time (looduslikest materjalidest käsitsi valmistatud kotid) ja Vash Art (käsitsi maalitud rõivad).

Päeva jooksul saavad «Art of Moshi» külastajad osaleda loomingulistes töötubades. Rohkem infot leiab «Art of Moshi» Instagrami kontolt. Piletid on saadaval Fientas. Lisaks korraldab festival loosimise, kus on võimalik võita üritusele tasuta pileteid ja üllatusi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles