MAUI PÕLEB, PARIS PUHKAB Seltskonnastaar mõnuleb perega tulest räsitud Hawaii saarel

Getter Trumsi
, tegevtoimetaja
Copy
Seltskonnastaar Paris Hilton.
Seltskonnastaar Paris Hilton. Foto: MPIFS/Capital Pictures/Scanpix

Miljardärist seltskonnastaar Paris Hilton puhkab koos abikaasa Carter Reumi ja nende pisipojaga Maui saarel, kus laastavad maastikupõlengud on röövinud ligi saja inimese elu.

Seltskonnastaar ja DJ Paris Hilton (42) on praegu koos perega Hawaiil Maui saarel. Miljardärist Hiltoni puhkus tuleb paljudele üllatusena, kuna Maui ametnikud on palunud turistidel saarest seda laastavate maastikupõlengute tõttu eemal hoida, vahendab The Independent

Alles hiljuti koos perega Kreekas olnud Hilton saabus Mauile 8. augustil, päeval, mil maastikupõlengud jõudsid saare ajaloolise linna Lahainani. Järgmisel päeval palusid ametnikud kõigil turistidel lahkuda. «Soovitame tugevalt mittevajalikust reisimisest Mauile hoiduda,» teatasid ametnikud ja lisasid, et teised Hawaii saared on turistidele avatud.

Umbes nädal pärast Mauile jõudmist avalikustati fotod Hiltonist, kes oli koos perega rannas, mis on kõigest 50 kilomeetrit Lahainast. 12 000 elanikuga turismilinn Maui loodeosas sai maastikupõlengutes väga palju kannatada.

On ebaselge, kas Hilton ja tema pere lahkusid vahepeal Mauilt, ja ei ole ka täpsustatud, millal paparatsofotod on tehtud. Kuid vaatamata sellele on Hilton saanud ühismeedias palju kriitikat.

«Paris Hilton võis minna ükskõik kuhu maailmas, aga...» kommenteeris keegi Twitteris (nüüdsest X).

Kui kriitika suureks kasvas, avaldas allikas Briti meediale, et Hilton aitab Hawaii osariiki, mis seisab praegu silmitsi oma ajaloo suurima looduskatastroofiga. «Mauil on alati olnud tähtis koht tema südames. Ta on kogunud varusid ja viinud neid abivajajatele varjupaika. Ta on seda juba teinud ja teeb seda jätkuvalt,» väitis allikas.

Hilton jagas oma Instagrami-lugudes kahte Hawaii kogukonna fondi postitust, mis tegi algust korjandusega Maui elanike heaks. Ta julgustas ühes oma postituses annetama.

Seltskonnastaar ega tema esindaja ei ole olukorda kommenteerinud.

Esmaspäeval, 14. augustil, tõusis Maui maastikupõlengute ohvrite arv 93ni ja sajad inimesed on siiani kadunud. Saare ametnike sõnul on kümned tuhanded inimesed evakueeritud. 

Hawaii kuberner Josh Green kirjeldas metsatulekahju kui tulekahju-orkaani, kuna leeke õhutasid äsja saarest möödunud orkaan Dora tuuled, mille kiirus oli 96 km/h. Samuti on osariik kannatanud kliimamuutustest tingitud põuatingimuste ja veemajanduse raskuste tõttu, mis soodustasid tulekahju veelgi kiiremat levikut.

Green ütles pühapäeval, 13. augustil meediale: «Lahainas on kõik maani põlenud. Kui tuli hüppas ühest kohast teise, toimus korraga kolm või neli tulekahju, mis said kokku puhanguliste tuultega.»

«Ja siis liikus tuli põhiliselt 1,6 kilomeetrit minutis, 96 kilomeetrit tunnis läbi kogukonna. Selline näeb välja tulekahju-orkaan globaalse soojenemise ajastul,» sõnas Green.

Kuulsused, kes on nõudnud Mauile rohkem abi saatmist, on Hawaii päritolu näitleja Jason Momoa ja muusik Mick Fleetwood, kes kaotas põrgutulele oma kuulsa Lahaina restorani.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles