RAHVAS MARUS «Viimastel aastatel on väga moes teiste surnuks hoolimine» Miks tapeti valge lehm ja tema vasikas? (19)

Triin Roos
, Elu24 reporter-toimetaja
Copy
Pärnumaal seigelnud lehmad lasti maha.
Pärnumaal seigelnud lehmad lasti maha. Foto: Sigrit Luhaoja

Kevadel farmist jooksu pannud ja Pärnumaal seigelnud valge lehm ja tema vasikas lasti maha. Süütute loomade surnuks tulistamise teemal on ühismeedias oma seisukohta väljendanud paljud inimesed, kes mõistavad säärase teo üheselt hukka. «See oli loomapidaja otsus,» ütleb PTA ametnik. «Kohutavalt julm surm emale ja pisikesele alles algavale elule paneb mõtlema, kuhu edasi?» küsib Loomakaitse Liidu esindaja. 

Pärnu Postimees avaldas 10. augustil artikli sellest, et Pärnumaal seigelnud valge lehm ja vasikas lasti maha. Surju laudast 15. mail pagenud lehm poegis vabaduses olles ja seikles koos vasikaga veel juulis Pärnumaal. Loomade omanik küsis Põllumajandus- ja Toiduametilt nõu, kuidas loomadega toimida ning talle soovitati kasutada uinutipüssi, et loomad tagasi koju tuua.

Väidetavalt ei õnnestunud loomi uinutada ning seepärast otsustas loomade omanik, kelleks on ettevõte Surju PM OÜ, nad tulirelvaga hukata. Omanik ei ole artikli ilmumise hetkeks soostunud olukorda selgitama ning lõpetas kõne, kui kuulis küsimust lehmade kohta. 

Kommentaarid (19)
Copy
Tagasi üles