Menuseriaali «ENSV» stsenarist Gert Kiiler: tundub uskumatu, et järsku enam ei ole Ita Everit

Copy
Gert Kiiler
Gert Kiiler Foto: Marko Saarm

9. augusti hommikul lahkus meie hulgast näitlejanna Ita Ever, kes kirjutas ennast eestlaste südametesse säravate rollidega. Ever tegi kaasa ka menuseriaalis «ENSV». Üks sarja stsenaristidest, Gert Kiiler meenutab Ita Everit kui lihtsat, sooja ja meeldivat inimest. «Minuvanuste jaoks on ta jätnud kustumatu jälje,» tõdeb Kiiler.

Koos Villu Kanguriga telesarjale «ENSV» stsenaariumi kirjutanud Gert Kiiler puutus Ita Everiga isiklikult kokku vaid mõnel korral võtteplatsil, kuid tunneb sellest hoolimata, et Everi mõju oli suur. «Ta oli lihtne, soe ja meeldiv inimene,» ütleb Kiiler.  

Ita Ever ja Peeter Jürgens sarja «ENSV» võtetel
Ita Ever ja Peeter Jürgens sarja «ENSV» võtetel Foto: Gert Kiiler

«Minuvanuste jaoks on Ita Ever sünnist saati olemas olnud. Alates nendest rollidest, mida sai väikese lapsena vaadatud kuni siiamaani välja. Ühtpidi on ju loogiline, et kõrges eas inimesed surevad, aga teistpidi tundub see ikka nii uskumatu, et järsku enam ei ole Ita Everit,» räägib Kiiler Elu24-le. «Arvan, et ta on kõigile minuvanustele kustumatu jälje jätnud. Nii oma rollide kui ka lihtsalt olemasoluga,» lisab ta.

Väga õnnelik ja tänulik

Kiiler on väga õnnelik ja tänulik, et Ever nõustus telesarjas «ENSV» kaasa tegema. «See roll sai talle ekstra kirjutatud. Ma olin väga õnnelik ja kõrvust tõstetud, et ta oli hea meelega nõus seda rolli mängima. See oli minu stsenaristikarjääri üks helgemaid hetki, et talle meeldis, mis me tegime ja ei pidanud teda veenma ning ta oli kohe nõus kaasa tegema,» avaldab Kiiler.  

Telesarja «ENSV» viimase osa võttel. Vasakult Raivo E. Tamm, Ita Ever, Gert Kiiler ja Peeter Jürgens
Telesarja «ENSV» viimase osa võttel. Vasakult Raivo E. Tamm, Ita Ever, Gert Kiiler ja Peeter Jürgens Foto: Erakogu

Sarja «ENSV» näitas Eesti Televisioon. Esimene osa oli eetris 5. septembril 2010 ja viimane 29. aprillil 2019. Ita Ever kehastas sarjas Meetat (Illari, Allari ja Ellari ema ning Aadu südamedaami). 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles