MÄLESTUSHÜÜDED «Hüvasti, võimas ja nii inimlik naine!» Ita Everit meenutavad mitmed tuntud inimesed (1)

Sten Talivee
Copy
Ita Ever
Ita Ever Foto: Kanal 2

Täna lahkus meie seast Eesti teatri grand old lady Ita Ever. Sotsiaalmeedia on täitunud arvukate meenutustega Everist. «Hüvasti, võimas ja nii inimlik naine!», «Igavene mälestus»,» on vaid mõned järelehüüetest.

Kirsti Valdstein-Timmer

«Hüvasti, andekas, mitmekülgne, suursugune, võimas ja nii inimlik NAINE! Suur kummardus ja tänu kõikide nende emotsioonide eest! Sõnu ei ole… Mälestused ja tänutunne on… Ilusat lendu, Ita Ever,» meenutab ajakirjanik Itat. 

Urmas Paet

«ITA EVER on lahkunud. Oluline osa Eesti kultuuriloost on saanud minevikuks. Mul on väga, väga kahju. Puhka rahus, Ita Ever. Sügav kaastunne lähedastele,» kirjutas sotsiaalmeedias Euroopa Parlamendi saadik Urmas Paet.

Heidy Purga

«Meie seast on 92-aastasena lahkunud üks armastatumaid näitejaid ning Eesti teatri grand old lady Ita Ever. Tema aegumatud rollid jäävad meie kõigi südametesse igaveseks. Kaastunne kõikidele lähedastele,» meenutab poliitik Heidy Purga.

Eesti Draamateater

«Täna hommikul lahkus näitlejanna Ita Ever. Ta sündis 1931. aastal, lõpetas 1953. aastal Moskva Riikliku Teatriinstituudi (GITIS) Eesti stuudio ja asus tööle Eesti Draamateatris, mis jäi tema koduteatriks kogu eluks. 70 aasta jooksul lõi ta siin üle 150 rolli,» meenutab Itat teatripere.

Dimitri Demjanov

«Ita Everi juubel – puukarbis on juubilari sünniaastat tähistav KOPKE Colheita Portvein. Hiljem selgus, et juubilar eelistab kangemat, nagu ta ise on olnud – viskit. R.I.P, üks ja ainus Ita Ever!» meenutab Itat Gloria restorani peakokk Demjanov.

Eesti Teatri- ja Muusikamuuseum

«Langetame sügava kurbuse, aga ka austuse ja tänutundega pea – hüvasti, Ita Ever (1.4.1931–9.8.2023). Mälestused jäävad. Fotol on Ita Ever ühes oma paljudest suurrollidest: Maša Tšehhov "Kolmes ões" (lavastaja Adolf Šapiro, Draamateater, 1973) ETMM _ 11622 T 546:2/18:27,» kirjutab muuseumipere.

Lauri Pihlap

«Ita Ever (1931–2023). Head teed...» mälestab laulja Lauri Pihlap.

Gerda Kordemets

«Kohtumiseni kunagi maailmalõpu kohvikus, suur vigurivänt! Palistagu kollased tulbid Su teed! Oli au elada Sinuga samal ajastul,» kirjutab stsenarist Gerda Kordemets.

Andra Veidemann

«Ita Ever on lahkunud... Üks särav Eesti lavade suur näitleja on läinud vikerkaare taha. Puhake rahus, meiega jäävad Teie unustamatud, lugematud rollid nii laval, kinolinal kui ka telelavastustes... Sügav tänu selle panuse eest!» meenutab poliitik Andra Veidemann.

Tarmo Kruusimäe

Meie seast on lahkunud särav Ita Ever. Rahu tema hingele,» kirjutab muusik ja poliitik Tarmo Kruusimäe.

Tõnu Kaljuste

«Ita Ever – kunagise tütarlaste klassi viimane lahkuja ... R.I.P,» meenutab dirigent Tõnu Kaljuste.

Paavo Järvi

«R.I.P. Ita Ever,» kirjutas dirigent Paavo Järvi sotsiaalmeedias.

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles