TEKITAB KÜSIMUSI Venekeelse kirjaga silt maantee ääres häirib Tallinnasse saabujaid (3)

Triin Roos
, Elu24 reporter-toimetaja
Copy
Tartu-Tallinna maanteel pilku püüdnud grafiti.
Tartu-Tallinna maanteel pilku püüdnud grafiti. Foto: Erakogu

Kunstnik Aapo Pukk postitas Facebooki foto Tallinna linna piiril sõidutee kõrval asuvast sildist, kuhu on vene keeles midagi kirjutatud. «Linna sissesõidul kahjuks Tallinna enda silt pole enam märgatav,» ütleb Pukk. Selgub, et sama kirja on märgatud veel mitmel pool. 

Aapo Pukk jagab ühismeedias fotot, mis on tehtud Pärnu poolt Tallinnasse sõites.

«Sissesõit Tallinnasse. Kui Pärnu poolt Tallinnasse sõita, siis linna piiril võtab sind juba mitmendat nädalat vastu üks suurte venekeelsete tähtedega silt. Selge, et grafiti poisi tehtud ja peaks hirmus tore olema. Tänase Ekspressi lk 9 fotol näen sama nime, kus kunstnikud lasti maja seinale möllama. Aga linna sissesõidul kahjuks Tallinna enda silt pole enam märgatav. Kellele teada anda? Alustan Facebookist,» kirjutab Aapo Pukk oma Facebookis. 

Grafiti tee ääres.
Grafiti tee ääres. Foto: Aapo Pukk

Foto all öeldakse, et selliseid kirju on terve Tallinn täis. «Tartu suunal on samasugune sodimine,» ütleb Anne. Katri meelest ei saa venekeelne kiri olla juhuslik ja selle näol on ilmselt tegemist millegi rohkemaga. «Mida need tähed tähendavad?» küsib Anneli. «Aiman, et miskit head mitte,» lisab ta. Kalev aga pakub, et ehk vihjab grafititegija Eminemi laulule «Stan».

«Kole on see silt. Ja arusaamatu tähendusega,» leiab mees, kellele jäi grafiti samuti Tartu-Tallinna maanteel silma.

Transpordiamet: me ei tea, kes selle sinna tegi

Transpordiameti liiklusjuhtimiskeskuse juhataja Siim Vaikmaa selgitab, et fotol on Kanama muutuva teabega infotabloo, vaadatuna tagant. «Umbes kolm nädalat tagasi tekkis Transpordiameti muutuva teabega infotabloo tagaküljele grafiti, mille tähenduse kohta me ei oska midagi arvata,» ütleb Vaikmaa. «Transpordiamet samuti ei tea, kes selle sinna tegi, aga süüdlase otsimisega tegeleb PPA,» avaldab ta.

«Grafiti tabloode tagakülgedele ei jää. Tabloode välimuse taastamisega tegeleb nende hooldaja. Kõigi grafitiga kaetud infotabloode välimus taastatakse augusti lõpuks,» lubab Vaikmaa. 

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles