«See on minu jaoks elu ja surma küsimus.» Rasket haigust põdev kulturist Marek Kalmus palub annetajate toetust (7)

Aleksandra Jürman
, Elu24 Reporter
Copy
Kulturist Marek B. Kalmus põeb rasket haigust ja palub kalli ravikuuri jaoks annetajate abi
Kulturist Marek B. Kalmus põeb rasket haigust ja palub kalli ravikuuri jaoks annetajate abi Foto: Elu24 kollaaž / Kuvatõmmis Facebookist

«Põen rasket haigust, mis on endisest minust jätnud järele vaid haleda varju,» tunnistab dopingu eest eluaegset võistluskeeldu kandev kulturist Marek Kalmus täna Facebookis. Mehe sõnul on tegu elu ja surma küsimusega ning ta palub kalli ravikuuri jaoks hädasti annetajate abi.

Üle kümne aasta tagasi krooniti Marek Kalmus Eesti meistriks klassikalises kulturismis. Ta oli Eesti jõusaalihuntide boss. Vähemalt sama kõva ja kuulus kui Ott Kiivikas. Tänaseks peab mees võitlust surmaga ning palub annetajatel enda elu päästa.

«Öeldakse, et häda ajab härjagi kaevu ja see häda on minu puhul tänaseks juba tõesti suur,» jagab endine kulturist Marek Kalmus Facebookis postitust, kus tuleb avalikuks võitlus raske haigusega.

Marek räägib, et ei ole kunagi midagi iseenda jaoks palunud. «Olen teinud seda vaid enda tublimate õpilaste heaks, et nende sporditeed tippu kergendada ja seda ka suutnud, kuid tundub, et nüüd on aeg enda heaks teid kõiki, minu sõbrad ja tuttavad, paluda,» kirjutab Marek raske südamega.

Mehe sõnul on ta juba mõnda aega põdenud rasket haigust, mis on endisest temast jätnud järele vaid haleda varju. «Jah, ma tean – kes seostab seda steroididega (nende võhiklikkus), kes millega iganes, kuid praegusel juhul on see minu jaoks elu ja surma küsimus,» šokeerib mees lugejaid. Mehel on neljanda staadiumi maksa pahaloomuline kasvaja. 

«Kallid sõbrad, tuttavad ja muidu head inimesed. Kui kellelgi on vähegi võimalik mind ükskõik mis summaga toetada, siis minu tänu on piiritu,» jagab Marek, kelle sõnul ei kompenseeri haigekassa ravimit, mida tema vajab. Lisaks ei müüda ega tunnistata ravimit ka Euroopas. Üks ravikuur maksab 6000 eurot. 

«Loodusravimit, mida ma praegu kasutan, sain ma kadunud Kaika Laine õpilase käest,» tunnistab mees. Tema on leidnud, et keemiad ja kiiritused rikuksid ta organismi lõplikult ja kardab, et tema ei tuleks sellest eluga välja. «Aga igaüks otsustab ise, kuidas ta ennast laseb ravida.»

Kuna Marek ei saa juba kolmandat kuud tööl käia ning talle määrati täielik töövõimetus, siis ei ela ta 200-eurose toetusega kuus ära ning ravi saamine tundub lootusetu.

«Igaüks tahab elada, elada tervena ja ma ise loodan, et väärin veel ühte võimalust, kuna neid inimesi, keda olen aastate jooksul aidanud, on siiski väga-väga palju ja neid võiks ju tulevikus veelgi olla.»

Marek loodab annetajate abile väga. «Ma siiralt, kogu südamest palun teid, kellel teil on võimalik mind selle ravimi ostmisel toetada. Äkki te saate mulle veel ühe võimaluse kinkida, sest tahaks veel väga palju siin maailmas teha,» loodab ta.

Marek Kalmusele saab annetusi saata tema ema pangakontole:

Aili Kalmus

EE302200221053957992

Selgitusse : Marek Kalmuse ravitoetus

Kommentaarid (7)
Copy
Tagasi üles