TELEAPS Ilmateadustaja Siret Tuula viskas tehnilise rikke üle nalja: ...ja kui nad veel surnud ei ole (5)

Elu24
Copy
Siret Tuula
Siret Tuula Foto: Elu24 kollaaž / Madis Veltman

«Juba harjunud, et kõike võib ette tulla, tuleb rahulikuks jääda ja oma tööd edasi teha,» kirjeldas ilmateadustaja Siret Tuula esmaspäeval «Aktuaalse kaamera» ajal otse-eetris tekkinud tehnilist apsakat.

«Homme soojalt riidesse,» viskas «Aktuaalse kaamera» ilmateadustaja Siret Tuula ühismeedias nalja. Fotol, mida Tuula jagas, on näha kaader esmaspäeva õhtul eetris olnud uudistesaatest, kus ilmakaart lubab olematut tuult ja 0-kraadist temperatuuri.

Samal ajal kui ilmakaart lubas teisipäeva hommikuks nullkraade, jätkas Tuula häirimatult teadustamist ja õigete temperatuuride loetlemist. 

Siret Tuula 7. augustil uudistesaate ilmateates homsest päevast rääkimas
Siret Tuula 7. augustil uudistesaate ilmateates homsest päevast rääkimas Foto: Kuvatõmmis ETV saatest

«...ja kui nad veel surnud ei ole, tuvastavad nad siiamaani seda tehnilist riket, mis talve esile kutsus,» vihjas ilmateadustaja, et teleapsaka tekkimise põhjus pole teada.

«Tegelikult ei tea, kas ja kuidas seda uuritakse või mitte, sest tulin pärast saadet kohe ära,» täpsustas Tuula Elu24-le.

«Olgu, olgu. Nalja peab saama, aga kes tahab tänaste päris numbritega tutvuda, minge Ilmateenistuse kodulehele,» suunas Tuula vaatajad korrektse ilmauudiste info juurde.

Ilmateate lugemisel Tuula justkui ei pannudki tehnilist riket tähele. «Eetris ma ei teinud sellest tõesti suurt numbrit. Juba harjunud, et kõike võib ette tulla, tuleb rahulikuks jääda ja oma tööd edasi teha,» selgitas Tuula.

Ekraanil nähtu üle visati nalja ka Facebooki grupis «Meedia- ja reklaamipärleid meilt ja mujalt». «AK ilmateade on hirmutav,» kirjutas postituse autor. Kommentaarides visati nalja, et temperatuurina mõeldud nullid on hoopis raheterad. «Tohtud raheterad kõikjal,» naljatles keegi.

Raheteradele viitas ka vahetult peale ilmauudiste lõppu «Aktuaalse kaamera» saatejuht Liisu Lass: «Tuleb tõdeda, et need suured raheterad sattusid ka ilmakaardile. Tegijal juhtub.»

«Homne ilmateade. Hea rahulik, tuulevaikne, ainult tiba jahedavõitu,» viskati nalja ka teises «Aktuaalse kaamera» ilmateate teleapsaka kohta tehtud postituses.

Kuigi teisipäeva hommik nii ekstreemseks ei kujunenud, nagu «Aktuaalses kaameras» lubati, tekitas paksu pahandust öö otsa üle Eesti möllanud karm torm. 

Kommentaarid (5)
Copy
Tagasi üles