Marten Kuningas: viimati olin isa alluv 15 aastat tagasi

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Marten Kuningas
Marten Kuningas Foto: ReUse Republic

«Viimati olin ma isa alluv enne seda etendust vist 15 aastat tagasi, kui ta lavastas «Don Carlot»,» räägib superstaarisaatest tuntud laulja Marten Kuningas, kes täna astub lavale Rahvusooperis Estonia esietenduvas muusikalis «Mees La Manchast», mille lavastaja on tema isa Neeme Kuningas.

Lavastajana on Neeme Kuningas muusikaliproovides justkui Marteni ülemus ning kui viimaselt küsida, kas tal on selle võrra kergem või raskem mängida, ei oskagi ta vastata, kirjutab Õhtuleht.

«Arvan, et ta võtab mind nagu iga teist, võrdselt,» ütleb Marten, et mingeid järeleandmisi talle ei tehta. «Aga võib-olla, kuna mina tunnen teda paremini kui mõned teised artistid, siis on lihtsam.»

Neeme sõnul poja juhendamine talle väga lihtne ülesanne ei ole. «Selles mõttes pole minul lavastajana lihtsam midagi, kuna nõudlikkus kehtib kõikide kohta,» ütleb isa. «Ma muidugi ootan ja eeldan ka, et oma poeg annab teistele eeskuju. Alati see päris nii ei ole ja siis tuleb olla ka rangem... Ma loodan, et mitte ebaõiglasem, aga rangem, ja lahtisema tekstiga ja mitte nii viisakas kui teiste artistidega,» räägib lavastaja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles