UUS LAINE MUUSIKUID Noorte algatatud räpifestival toob augusti lõpus kuulajateni uued andekad artistid

Aleksandra Jürman
, Elu24 Reporter
Copy
2022. aastal innustasid NORF festivalil noori artiste Clicherik & Mäx.
2022. aastal innustasid NORF festivalil noori artiste Clicherik & Mäx. Foto: Pressifoto

26. augustil toimub Peipsi-äärses Iisakus noorte räpifestival ehk NORF’23, mis toob kuulajateni rohkelt erinevaid artiste. Laval astuvad üles nii kõigile teada-tuntud artistid kui ka noored ja laiemale publikule teadmata räpitalendid üle Eesti.

Kolmandat aastat toimuval hip-hop peol astub lavale koguni 18 artisti/kollektiivi, kellega saate lähemalt tutvuda NORF festivali sotsiaalmeedia kanalites või norf.ee kodulehel.

«Selleaastane artistide valik on tõesti väga võimas ja räppmuusikat leidub kohe igale maitsele. Kui noori tulevad festivalile innustama sellised kõigile tuntud artistid nagu Säm, Maian, Pluuto ja Kaw, siis noorte poolt laval ettekantav omalooming ei jää oma tasemelt sugugi alla igapäevaselt raadios mängitavale räppmuusikale,» lubab festivali idee autor ja peakorraldaja Jonathan Habakukk.

Sellele tuginedes saab sellel aastal festival olema väga vinge ja ta ootab kõiki festivalist osa saama. Kuigi tegu on noorte räpifestivaliga, siis tegelikult on festivalile oodatud igas vanuses külastajad.

«Miks mitte külastada festivali kogu perega ja ühendada see näiteks veel mõne tegevusega võimalusterohkes Peipsi-ääres Alutaguse vallas, olgu see siis vaatamisväärustega tutvumine, muuseumide külastamine või hoopis lummavatel matkaradadel ajaveetmine - valikuvariante vaba aja ja puhkuse sisustamiseks on selles piirkonnas palju. Miks mitte enne uue kooliaasta algust neid kasutada,» tõdeb peakorraldaja.

Festivalile kutsuvad külastajaid ka seal mitmendat korda esinevad noored hip-hop artistid Lilkeemik ja Young Taavi.

Lilkeemik tõdeb: «Enne eelmisel aastal NORF-ile minekut polnud mul õiget lavakogemust ning seetõttu oli närv suur. Üritusel olid aga ägedad inimesed ja korraldusmeeskond, kes aitasid mul pingest lahti saada. Kogu päev jättis mulle väga positiivse tunde ning artistina sain tõeliselt väärtusliku kogemuse. Soovitan seda üritust kõigile, kes soovivad kuulda noorte omaloomingut ning kogeda värskeid muusikaelamusi.»

Samamoodi lisab Märjamaalt pärit räppartist Young Taavi, et tema jaoks oli NORF-il esinemine väga huvitav kogemus. Ta sai tuttavaks paljude uute artistidega ja see oli võimalus esineda väga laheda publiku ees.

«Soovitan kõigil, kes vähegi hip-hop'ist või räpist huvitatud on, seda festivali külastada, sest lavale astuvad andekad noored, kelle looming ja stiilid on väga erinevad ning kes teab, võibolla leiate nende seast omale uue lemmiku,» märgib noor artist.

Nagu korraldajad ise ütlevad, siis NORF on ägedaim noorte suvelõpupidu Eestis ja sellest lihtsalt peab osa saama. Suurt esinejate hulka haldab ja festivali meeleolu hoiab üleval näitelja Kristjan Lüüs, kes viib läbi mitmeid ägedaid publiku väljakutseid ning üllatusi on plaanis teisigi.

NORF’23 ajakava:

16:00 Avatakse festivali väravad

16:00 DJ set

16:30 Publiku challenge

16:40 Mc Arual

16:50 Sada

17:00 SÄM

17:30 T-mant

17:45 Lilkeemik

18:00 MAIAN

18:30 ÄDAPT ft. Travi$, Uniwer, Wedune

19:00 TheSenses

19:10 Yonsu

19:20 Nähtamatu

19:30 Judopoiss & Saucey

20:10 Jxnder

20:20 Noor Kiku

20:30 Publiku challenge

20:45 Potsataja

21:00 Young Taavi

21:15 PLUUTO

21:45 KAW

22:10 Festivali lõpetamine

Festivali kaaskorraldaja Hanna-Liisa Õispuu loodab kõiki muusikasõpru näha juba Iisakus ja tahab siinkohal tänada organisatsioone ja ettevõtteid, kes hoolivad noortest ja panustavad nende tegemistesse. Suurimad tänud lähevad Peipsiveere programmile, Ida-Virumaa Omavalitsuste Liidule, Kohaliku omaalgatuse programmile, Alutaguse vallavalitsusele, Eesti Kultuurkapitalile, Viru Keemia Grupile, Sportos OÜ-le, A Le Coq Eesti Aura kaubamärgile, Balsnackile, Mäetaguse von Rosen spale, Solaris kaubanduskeskusele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles