ILU AI «SILMADES» Tinder tahab kasutajate elu tehisintellekti abiga lihtsamaks teha

Getter Trumsi
, tegevtoimetaja
Copy
Pilt on illustreeriv
Pilt on illustreeriv Foto: Shutterstock

Ilu on üldjuhul vaataja silmades, kuid Tinder plaanib selle otsuse tehisintellekti sülle veeretada. Kohtingurakendus testib hetkel tehisintellekti, mille abil saavad Tinderi kasutajad näidata end vaid parimast küljest!

Kohtingurakendus Tinder testib tehisintellekti (AI), mis aitaks kasutajatel oma profiili jaoks välja valida parimad fotod, vahendab The Guardian. Selle eesmärk on suurendada positiivseid vastuseid ja match'e.

AI võtab ette kasutaja fotoalbumi ja valib välja viis pilti, mis teda kõige paremini iseloomustavad. Tinderi omaniku Bernard Kimi arvates saab AI vastata kasutajate kõige murettekitavamale küsimusele, milleks on fotode valik. Teisisõnu vähendaks tehisintellekt kasutajate stressi. 

«Arvan päriselt, et AI saab aidata meie kasutajatel luua parema ja efektiivsema profiili, mis tõepoolest näitab nende iseloomu,» selgitas Kim.

See pole aga ainus tehisintellekti roll, mida Tinder on viimasel ajal katsetanud. Värske tehnoloogia abil proovitakse armastuse leidmisel AI rolli ja võimekust veelgi. Teisisõnu proovitakse AI abil suunata kasutaja poole sobivamaid kasutajad ehk potsentsiaalsemaid match'e ja seeläbi vähendada negatiivsete vastuste osakaalu.

Lisaks on mõeldud sellele, et AI võiks kirjutada Tinderi kasutaja profiilile sobiva teksti, võttes arvesse kasutaja huvisid ja suhte eesmärke. Värske uuringu põhjal kasutaks paljud Tinderi kasutajad AI abiga loodud profiili. Tinderil üle 75 miljoni aktiivse kasutaja. 

Teise kohtingurakenduse Inner Circle kommunikatsioonijuht Crystal Cansdale tõdes, et AI kasutamine on muutumas üha populaarsemaks. Cansdale pakkus, et põhjuseks on väsimus kohtingutest ja see, et inimesed on rahulolematud, kuna nad ei leia õiget partnerit.

Samas tõi Cansdale välja ka AI negatiivse poole. «Me ei saa eirata suurt turvaprobleemi. Petturitest valeprofiilidega kelmideni, kõik on mures, kui hästi saab AId inimeste petmiseks kasutada.»

Praeguseks on turule tulnud mitmeid AI-põhiseid rakendusi, näiteks Teaser AI, Blush ja Flamme AI. Kohtingurakendus Bumble võttis möödunud aastal AI kasutusele, et võidelda soovimatute alastifotode ja küberkiusamise vastu. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles