RAHA LÄINUD, PILETIT EI OLE Coldplay Soome kontsertide piletimüük tekitas fännidele korralikku peavalu

Elu24
Copy
Briti bänd Coldplay. Esiplaanil solist Chris Martin
Briti bänd Coldplay. Esiplaanil solist Chris Martin Foto: ZUMA Press Wire / Scanpix

Esimest korda Soomes esinev Briti bänd Coldplay on põhjanaabritele piletimüügiga paksu peavalu tekitanud. Neli Soome sõud müüdi kiirelt välja, kuid nüüd on selgnud, et osa fännidest maksid piletite eest, mida nad ei saanudki.

Iltalehti vahendab, et Soomes järgmisel suvel neljal korral esineva Briti bändi Coldplay piletimüük ei ole läinud plaanipäraselt. Soome meediaväljaandele laekunud informatsiooni põhjal on mõned fännid maksnud piletite eest topelt ja osa on ka ebaõnnestunud ostu eest tasunud. 

«Ostsin teisipäeval eelmüügist kaks piletit, kaks eelmist ostu ei läinud läbi. Sel nädalal märkasin, et kontolt oli raha kadunud ka ebaõnnestunud ostude eest. Pileteid ma ebaõnnestunud ostu eest ei saanud,» märkis Iltalehti heaks töötav toimetaja Jari.

Meediaväljaande töötaja ei ole ainus, kes on ebaõnnestunud piletiostu eest maksnud. Peaaegu nädal pärast piletite ostmist piletimüügi platvormiga Lippu.fi ühendust võtnud Jari sai oma probleemile kiire lahenduse, kuid mõistis kohe, et ta ei ole ainus, kes selle probleemiga Lippu.fi poole pöördunud.

«Mulle öeldi ettevaatlikult, et aeg-ajalt seda ikka juhtub,» väitis Jari.

Olematute piletite eest makstud summa peaks Jari tagasi saama järgmisel nädalal. Olukord oli soomlase jaoks ikkagi ebameeldiv. «Sadu eurosid on mängus, paljudele on see väga suur summa.»

Mõned soomlased kurtsid ühismeedias, et kuigi nad ei saanud Coldplay kontserdile ühtegi piletit, võeti nende kontolt siiski raha maha. 

Lippu.fi turundus- ja kommunikatsioonijuht Teresa Turhanen tõdes Iltalehtile, et selliseid tõrkeid vahel juhtub. «Ostukinnitus e-poodides nõuab, et ostuprotsess jõuab pärast makseprotsessi e-poodi tagasi. Kui see protsess katkeb makse hetkel või kohe selle järel, siis ost tühistatakse, kuna see ei olnud edukas,» selgitas turundusjuht.

Ta kinnitas, et kõik, kellel ebaõnnestunud ostu järel kontolt raha maha läks, saavad oma raha tagasi. 

Coldplay esinemine Soomes järgmise aasta suvel purustas eelmüügipiletitega ajaloolise rekordi. Tänu tohutule huvile kontserdi vastu lisati eelmüügi järel veel kolm Soome kontserti. Lippu.fi turundus- ja kommunikatsioonijuht Teresa Turhanen pani juuli lõpus kõikidele piletijärjekorras ootajatele südamele, et nad varuksid kannatust ja püsiksid järjekorras, kuna pileteid on veel saadaval. Lisapiletid paisatakse müüki ootenimekirja alusel.

Kuigi Soomes on ka varem üles astunud mitmed suured artistid, kelle kontsertide piletite vastu on suur huvi olnud, tõi Coldplay juba eelmüügijärjekordadesse ligi 200 000 inimest.

Turhanen kinnitas möödunud kuu lõpus Iltalehtile, et see on Soome ajaloo üks suurim piletimüük ning Coldplay esinemiste puhul võib tema sõnul rääkida ajaloolisest massist võrreldes teiste populaarsete artistidega. Coldplay tulemine Soome on tema silmis suurepärane.

Coldplay esinemine Soomes järgmise aasta suvel purustas eelmüügipiletitega ajaloolise rekordi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles