Kreeka lubab põlengute eest põgenenutele tasuta puhkust Rhodosel

Inna-Katrin Hein
Copy
Kreeka populaarsel turimisaarel Rhodosel lahvatasid juulis maastiku- ja metsapõlengud, mille tõttu evakueeriti tuhandeid inimesi, nii kohalikke kui ka turiste. Pildil turistide evakueerimine 23. juulil 2023 hotellist Plimiri-Gebieti Atrium Prestige
Kreeka populaarsel turimisaarel Rhodosel lahvatasid juulis maastiku- ja metsapõlengud, mille tõttu evakueeriti tuhandeid inimesi, nii kohalikke kui ka turiste. Pildil turistide evakueerimine 23. juulil 2023 hotellist Plimiri-Gebieti Atrium Prestige Foto: IMAGO / Argyris Mantikos / Eurokinissi / Scanpix

Kreeka võimud teatasid, et pakuvad 2024. aastal võimalust nädal aega tasuta Rhodosel viibida neil turistidel, kelle puhkuse katkestasid juulis saarel lahvatanud maastiku- ja metsapõlengud, kahjustades kodusid ja hotelle ning sundides tuhandeid evakueeruma.

Turism on 2018. aastal võlakriisist välja tulnud Kreeka majanduse peamine liikumapanev jõud ja Rhodos, mis on Vahemere idaosa suuruselt üheksas saar, on populaarne puhkusekoht, teatab Reuters.

Tulekahju puhkes 18. juulil Rhodose keskosas ja tugevate tuulte tõttu levisid leegid ida- ja lõunarannikule, piirkonda, kus on palju rannakuurorte. Kreeka teatas, et viis läbi suurima evakuatsiooni, mis riigis kunagi ette tulnud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles