EI TAHA VENE TRADITSIOONE Zelenskõi nihutas Ukrainas riigipühi, kaasa arvatud jõule

Inna-Katrin Hein
Copy
Moskva patriarhaadile alluva Ukraina õigeusukiriku jõulujumalateenistus 7. jaanuaril 2023 Kiievi koobaskloostris. Moskva patriarhaadist lahku löönud Ukraina õigeusukirik asutati 2018. aastal. 
President Volodõmõr Zelenskõi nihutas Ukrainas jõulud ametlikult 24. ja 25. detsembrile, et need ei langeks kokku Venemaa pühaga
Moskva patriarhaadile alluva Ukraina õigeusukiriku jõulujumalateenistus 7. jaanuaril 2023 Kiievi koobaskloostris. Moskva patriarhaadist lahku löönud Ukraina õigeusukirik asutati 2018. aastal. President Volodõmõr Zelenskõi nihutas Ukrainas jõulud ametlikult 24. ja 25. detsembrile, et need ei langeks kokku Venemaa pühaga Foto: Sergei Supinsky / AFP / Scanpix

Ukraina president Volodõmõr Zelenskõi allkirjastas seaduse, mis nihutab Ukrainas ametlikult jõulupüha jaanuarist detsembrisse.

Nihutamise eesmärk on tagada, et Ukraina riigipühad ei langeks kokku Venemaa pühadega. Väljaande The New Voice of Ukraine andmeil üritab Ukraina niiviisi hüljata vene traditsioone.

Venemaal tähistatakse vastavalt õigeusukiriku traditsioonile ja Juliuse kalendrile jõule 7. jaanuaril, mis oli ka Ukraina jõulupüha enne Zelenskõi allkirjastatud seadust. Nüüd nihkub ukrainlaste jõululaupäev 24. detsembrile ja esimene jõulupüha 25. detsembrile.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles