VIDEOINTERVJUU Genka eelseisvast hiphop festivalist: ma teen endale ühe kingituse, teen Eesti rahvale kingituse (1)

Copy
Kristina Pärtelpoeg ja Genka
Kristina Pärtelpoeg ja Genka Foto: Kaader videost

«Oleme mõistlikud inimesed, me ei tee seda kasumi saamise eesmärgil,» kommenteerib Eesti Hiphop festivali üks korraldajatest Henry Kõrvits ehk Genka eelseisva ürituse hindu. Ühtlasi avaldab Genka, keda ta tänavustest esinejatest tõeliseks pärliks peab. 

Kuigi Võsu rannafestival on selleks aastaks lõppenud, ei tasu pikalt kurvastada. Melomaanidele on sündmusterohke ka eelseisev august, sest üritusi ja kontserte toimub üle Eesti.

Augusti teeb aga veelgi erilisemaks üks oluline sünnipäev. Nimelt tähistab muusikastiil hiphop tänavu oma 50. sünnipäeva!

Seega on täiesti iseenesestmõistetav, et selle aasta Eesti Hiphop festival, mis toimub 11.–12. augustil, tähistab muusikastiili uhket juubelit. Räppar Genka muljetas eelseisvast suurüritusest ja selle tähtsusest juba Võsu rannafestivalil.

«Meil on plaanis teha väike hiphopi ajaloo ruumikene, et inimesed, kes sellest ei tea midagi või teavad lünklikult, saaks ülevaate, mis maailmas ja millal hakkas ning millal Eestis midagi hakkas,» kirjeldas Genka Kristina Pärtelpojale väljapanekut, mis eelseisval hiphopi festivalil külalistele muusikastiili ajalugu tutvustab.

Eesti räpi ristiisaks peetav Genka, kes on ka ise hiphopi festivali üks korraldajatest, ei ole veel kindel, kas ka killuke tema karjäärist väljapanekule jõuab. 

Sel suvel on eriti palju kõneainet pakkunud erinevate ürituste ja festivalide hinnad, mis on tavapärasest kõrgemad. Genka kinnitab, et hiphop festivalil ollakse rahulikud: «Oleme mõistlikud inimesed, me ei tee seda kasumi saamise eesmärgil. Teeme ikka sellepärast, et kultuuri toetada.»

Räppar vaatas öeldu peale altkulmu kaamerasse ja lisas: «Eks me mingi raha õlle eest ikka võtame, niisama ei anna, aga meil ulmehinnad ei ole kindlasti.»

Tänavuseks hiphop festivaliks otsis Genka üles ühe oma suure lemmiku, USAst Harlemist pärit duo Cannibal Oxi. Duosse kuuluvad Vast Aire ja Vordul Mega, kes andsid oma esimese albumi «The Cold Veine» välja aastal 2001.

«Ta tegelikult eriti palju ei esine. [...] Ta on ühe albumi teinud, mis on mind nii palju mõjutanud ja mõtlesin, et ma teen endale ka ühe kingituse ja teen Eesti rahvale kingituse, et toon ühe artisti, kes mulle väga-väga meeldib,» rääkis Genka Cannibal Oxist.

Rohkem infot Eesti hiphop festivalist leiad SIIT. 

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles