VIDEO Silvia Ilves kohtus Ukrainast pärit kahe poja emaga. «Tugevatelt inimestelt ma alati õpin ja Ksenia on üks nendest»

Triin Roos
, Elu24 reporter-toimetaja
Copy
Silvia Ilves ja ukrainlanna Ksenia.
Silvia Ilves ja ukrainlanna Ksenia. Foto: Erakogu

Tšellist Silvia Ilves viibis Lätis Kuldigas noorte tšellomängijate suvekoolis, kus ta suhtles pikemalt ka ühe Ukraina emaga, kes oli läbi raskuste toonud oma kaks poega pillimängu harjutama. Silvia võttis oma südameasjaks nende poiste õpetamise. «Neid lapsi on keerulisem õpetada kui teisi, sõda tuleb neil aeg-ajalt meelde,» avaldab Ilves.

Silvia Ilves jagas Elu24 toimetusega muljeid Lätis Kuldigas toimunud rahvusvahelisest noorte tšellomängijate suvekoolist, kus ta ise osales kahe Ukraina poisi õpetamises. «Millised on võimalused saada haridust ja õppida pilli riigis, kus koolid sõja tõttu ei tööta?» püstitab tšellist küsimuse tuues välja asjaolu, et sõda kogenud lapsi on tunduvalt raskem õpetada kui teisi. «Noorem poiss, keda õpetasin, mõtleb vahepeal sõjale. Seda on näha tema käitumisest. Ta on kärsitu. Neid lapsi on keeruline õpetada. Saan aru sellest, et iga õpetaja ei tahagi õpetada keerulisi lapsi,» räägib Ilves.

«Ukraina laste õpetamine on nõudnud kannatlikku meelt, sest nad väsivad tavapärast laste energiat arvestades kiiremini. Ma püüdsin siin neile anda nii head ja positiivsed muusikaelamused kui võimalik, et tahe pilli mängida hoolimata raskustest oleks tugev,» ütleb tšellist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles