HINNAD NAGU TIPPRESTORANIS Viljandi Folgil tuleb pokaali veini eest välja käia 9 eurot (8)

Copy
Viljandi Folgi hinnad
Viljandi Folgi hinnad Foto: Elu24

«Inimesed räägivad, et ühelgi festivalil pole nii kallid hinnad, kui Viljandi folgil, aga rahvas siiski käib raha välja,» märgib Elu24 reporter Viljandi Folgilt.

Neljapäeval, 27. juulil sai avapaugu XXX Viljandi pärimusmuusika festival. Elu24 käis uurimas, kas hinnatõusud on ka iga-aastast folki mõjutanud. 

Kel näiteks kõht tühjaks läheb, saab soetada endale prae keskmiselt 10-18 euro eest. Kohvi hind püsib alla viie euro ning vesi alla kolme euro. Kohapeal viibiva Elu24 reporteri sõnul püüavad inimesed väravate taga skeemitada, kuidas alkoholi sisse smugeldada, sest õlle saab kätte näiteks 6 euroga. 15cl veini eest tuleb aga välja käia 9 eurot. 

«Inimesed räägivad, et ühelgi festivalil pole nii kallid hinnad, kui Viljandi Folgil, aga rahvas siiski käib raha välja,» märgib reporter. 

Vaata galeriist, palju tänavu müüjad raha küsivad!

Eesti Vabariigi president Alar Karis ütles festivali avamisel, et Viljandi pärimusmuusika festival on võimas nähtus meie kultuurimaastikul. «See on oma olemise ja kasvamisega andnud võimsa hoo kogu meie pärimuslikule liikumisele. On selge, et ilma «Viljandi folgita» ei oleks pärimus meie inimeste teadvuses ja elus nii kindlalt ning elusalt. See on Eestile ja eestlastele väga oluline, et me tajuksime oma juuri ja oleksime kontaktis oma pärandi ja eelnevate põlvedega - oma looga. See annab meie väiksele rahvale erakordse väe. Väe, millega kõikides tormides hakkama saada, millele toetuda. See on meie salaseljatagune ja varjus varaait,» lisas president Karis.

Avamisel linnapealt linna võtit vastu võttes vastas festivali pealik Ando Kiviberg küsimusele, mis on festivali pikaealisuse saladus: «Armastus. Armastus selle vastu, mida me teeme ja teadmine, miks me seda teeme,» ning lisas, et pärimusmuusika festival on Viljandi linnas ellu kutsutud selleks, et aidata meie muusikatraditsioonil olla päriselt elus.

Nelja päeva jooksul astub Viljandi pärimusmuusika festivalil üles 654 muusikut 99 koosseisus, kellest 13 artisti on välismaalt. Põhiprogrammis toimub 78 kontserti ja 37 õpituba. Festivali 30. sünnipäeva puhul publikule kingituseks tasuta sissepääs pärimeetri alale. Rohelisel laval ning Õlleõues saab nii Viljandi linnarahvas kui kõik külalised ilma piletita kuulata ligi 70 kontserti.

Kommentaarid (8)
Copy
Tagasi üles