Bussid, kinod, koolid – veibiepideemia kimbutab Eestit

Kristiina Reimand
, reporter/toimetaja
Copy
Eesti kooliõpilaste tervisekäitumise uuringute tulemused näitavad, et 11-aastastest noortest, kes on kunagi suitsetanud, alustas ligi 70 protsenti just e-sigaretist
Eesti kooliõpilaste tervisekäitumise uuringute tulemused näitavad, et 11-aastastest noortest, kes on kunagi suitsetanud, alustas ligi 70 protsenti just e-sigaretist Foto: Yarrrrrbright/Shutterstock

Kinod, koolid, bussid ja isegi laulupidu – ebameeldiva lehaga tavasuitsud on minevik. Värvilised e-sigaretid on Eesti üle võtnud. Hiljaaegu lisas e-sigareti tarvitamist keelava sildi kinoekraanile isegi Eesti suurim kinokett ning mure pole võõras ka koolijuhtidele. «Teema on kahtlemata aktuaalne ja koolid peavad paraku õpilaste veipimisega rinda pistma,» tõdeb haridus- ja teadusministeeriumi esindaja.

 

Kui kinokülastajad näevad tihtipeale enne filmide algust suurel ekraanil hoiatust, et filmi jäädvustamine telefoniga toob kaasa rahatrahvi, siis hiljaaegu lisas Eesti suurim kinokett Apollo oma ekraanidele veel ühe hoiatuse, mida kuvatakse enne filme. Seda kinosaalis suitsetamise kohta.

Apollo Baltikumi müügi-ja turundusjuht Maarja Kaalep kinnitab, et Apollo Kinos on suitsetamine keelatud. «See puudutab kõiki suitsetamise vorme, k.a e-sigaretid, vape'id, IQOS-sigaretid, vesipiip,» täpsustab Kaalep.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles