Jõusaali trenažööril jooksnud ameeriklanna kukkus ja suri

Getter Trumsi
, tegevtoimetaja
Copy
Naine jõusaalis. Pilt on illustreeriv.
Naine jõusaalis. Pilt on illustreeriv. Foto: Shutterstock

Washingtoni osariigis elanud ameeriklanna, nelja lapse ema Delrie Rosario oli koos õega kohalikus jõusaalis, kui ta järsku kukkus. Ta lõi õnnetult pea ära ja suri. Delrie õde kritiseerib aga jõusaali, kuna ükski töötaja appi ei tulnud.

36-aastane Delrie Rosario läks möödunud reedel, 21. juulil Washingtoni osariigis Kenti linnas asuvasse jõusaali, mida ta igapäevaselt külastas, vahendab People. Nelja lapse emaga oli kaasas tema õde Marissa Woods. 

See jõusaalikülastus jäi Delrie viimaseks. 

«Ta tahtis masinat aeglustada. Arvasin, et ta lihtsalt jättis jooksusammu vahele. Ta lihtsalt kukkus kokku ja lõi pea vastu masinat,» kirjeldas Delrie õde emotsionaalselt õnnetust, mis lõppes naise surmaga.

«Ma karjusin appi, karjusin, kas keegi saaks aidata! Karjusin, kas keegi oskab esmaabi anda,» avaldas Marissa. 

Paljud treenijad tõttasid appi, kuid Marissa sõnul ei olnud nende seast ühtegi jõusaali töötajat. «Arvan, et nad olid šokis,» pakkus Marissa. 

Teadvusele Delrie enam ei tulnud ja ta suri hiljem haiglas. Organidoonorina päästis Delrie viie inimese elu. «Viis inimest, just praegu. Ta päästab elusid. Kui suur su süda peab olema, et sa ka pärast [surma] elusid päästad. Mõelda vaid, et keegi kõnnib ringi tema suure südamega,» rääkis Marissa emotsionaalselt. 

Delriest jäi maha neli last, kelle toetamiseks on naise sõbrad üles seadnud annetuslehe. 

Ameeriklanna surma on nimetatud kummaliseks õnnetuseks, kuna surmajuhtumid trenažööril on haruldased. Trenažööril saadud vigastused aga mitte.

2019. aastal avaldas USA tooteturvalisuse komisjon, et aastas vajab trenažööriga seotud vigastustega abi enam kui 400 000 ameeriklast. 2020. aastal sattus EMOsse pea 16 000 ameeriklast, kes vigastasid end trenažööril kodutreeningu ajal.

2021. aastal lõppes aga üks juhtum surmaga. Ühe trenažööride ettevõtte juht avaldas kaks aasta tagasi, et nende tootega seotud traagilises õnnetuses suri laps. 

Üheks kõige šokeerivamaks trenažöörisurmaks võib pidada endise Facebooki ärijuhi Sheryl Sandbergi abikaasa surma 2015. aastal, vahendab People.

47-aastane edukas IT-ettevõtja Dave Goldberg leiti Mehhiko hotelli jõusaalist sügava peahaavaga. Arvatakse, et ta libises trenažööril joostes, kukkus ja lõi pea ära, millest tekkis suur verejooks. Vigastus oli niivõrd tõsine, et Goldberg suri.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles