VIDEO Tornaado tegi Põlvamaa mehe majapidamises suure laastamistöö. «Järsku lõi akna pärani lahti, kõik ragises»

Triin Roos
, Elu24 reporter-toimetaja
Copy
Ilmar oma hoovis.
Ilmar oma hoovis. Foto: Triin Roos, Elu24

Teisipäeva õhtul läks üle Põlvamaal asuva Jaanimõisa küla keeristorm, mis murdis puid ning viis endaga kaasa katuseid. Kõige rohkem sai kannatada Jaanimõisa külas elava Ilmari majapidamine, kus tornaado laastas mitme hoone katust. «Üle viie minuti kestis see,» ütleb Ilmar, kelle majani viiva tee on kinni pannud suur murdunud männipuu. 

Põlvamaal asuv Jaanimõisa küla sai teisipäeva õhtul tornaado tõttu kannatada. Keeristorm, tromb ehk tornaado on mõnemeetrise kuni mitmekilomeetrise läbimõõduga väga intensiivne õhupööris, mis kujuneb välja rünksajupilve ja maapinna vahel.

67-aastane Rasinalt pärit proua Elve ütles, et ta ise keeristormi ei näinud, kuna ei ela siin külas. «Nägin videolt seda keeristormi. Ei ole sellist asja veel näinud, kole pilt küll ikka. Haruldane, varem pole olnud nii. See on esmakordne, kui siin midagi sellist on,» imestab Elve, kes hoidis parasjagu Jaanimõisa külas oma nelja lapselast. «Tekitab kõhedust see, et meil ka juba tornaadod,» ütleb ta. «Meil kahju ei tekkinud, siit läks keeristorm lihtsalt mööda. Mujal oli maja otsa ära viinud. Lapsed nii kardavad nüüd. Nii kui pilved taevasse tulevad, siis ütlevad, et lähme tuppa. Eile õhtul isa saatis lapsed ruttu tuppa, kui tornaado lähenes,» räägib Elve.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles