Briti näitlejanna Naomi Watts varajasest menopausist: tundsin, et kaotasin kontrolli täielikult

Getter Trumsi
, tegevtoimetaja
Copy
Näitleja Naomi Watts.
Näitleja Naomi Watts. Foto: AL/IS/MPI/Capital Pictures/Scanpix

«Nii varakult menopausi kogeda ei olnud lihtne,» tõdes 54-aastane Briti näitleja Naomi Watts avameelses intervjuus. Näitlejannal diagnoositi menopaus pea 20 aastat tagasi, kui ta oli 36-aastane, ajal, mil varajasest menopausist teati vähe.

Briti ja Austraalia päritolu näitlejanna Naomi Watts läbis kõigest 36-aastaselt menopausi. Tavaliselt algab naistel menopaus 45- kuni 55-aastaselt, vahendab Daily Mail

Watts, kellel on oma endise kallimaga kaks last, kirjeldas, et tal olid kuumahood ja tujukõikumised. «Nii varakult menopausi kogeda ei olnud lihtne, eriti ajal, mil selle kohta oli veel nii vähe informatsiooni,» täheldas näitleja.

«Meeleolukõikumised, öine higistamine ja migreen. Mul oli tunne, et kaotasin kontrolli täielikult.»

Hiljem, kui Wattsil enam menstruatsiooni ei olnud, hakkas näitlejanna end enda sõnul sügavamal moel mõistma. Ta loodab, et saab oma avameelsusega menopausiga kaasas käivat stigmat murda.

Menopausist on Watts varem rääkinud ka enda Instagrami kontol. «Kui ma olin hilistes 30ndates, olin ma lõpuks valmis pereloomiseks. Siis lõi see suur m-sõna ukse lahti ja tundsin, et põrutasin veoautoga otse laupkokkupõrkesse.»

Watts koges menopausi oma eakaaslaste seas kõige varem. «Mu juhendajad ja ema ei tahtnud sellest rääkida, ma ei teadnud, kuidas abi küsida ja nad ei teadnud, kuidas seda pakkuda. Isegi arstidel oli vähe öelda,» meenutas Watts 2000ndate keskpaika.

«See oli nagu kirjutamata vaikuse reegel: naised võtavad end kokku ja saavad hakkama, sest just nii on eelnevad generatsioonid seda teinud.»

Ühes oma varasemas intervjuus rõhutas Watts: ««Menopaus» ei tohiks olla rikutud sõna. Nii kahju, et ühiskond on selle selliseks teinud.»

«Me peame üksteist toetama ja ei tohi tekitada üksteises tunnet, et me ei ole seksikad, oleme viljatud, tujukad vanad naised, kelle peaks aasale ära saatma.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles