FOTOD Näitleja ja moeikoon Jane Birkin saadeti oma laulude saatel viimsele teekonnale

Elu24
Copy
Jane Birkin saadeti viimsele teekonnale
Jane Birkin saadeti viimsele teekonnale Foto: EPA/Mohammed Badra/Scanpix

Pariisis saadeti esmaspäeval viimsele teele legendaarne laulja, näitleja ja iluiidol Jane Birkin, vahendab Daily Mail

«Kuna Jane Birkin kehastas vabadust, kuna ta laulis meie keele kõige kaunimaid sõnu, oli ta Prantsuse ikoon. Ta pärandab meile meloodiad ja pildid, mis ei jäta meid iial,» teatas Prantsusmaa president Emmanuel Macron pärast Birkini surma. 

Birkin sündis Londonis, kuid saavutas kuulsuse prantsuse keeles lauldes ja kolis Prantsusmaale 1970. aastatel. 

Prantsuse meedia teatel leidis Birkini elutu keha tema hooldaja. Omaste sõnul oli laulja ja näitleja olnud üle kahe aasta esimest ööd üksi: see olnud sammuke iseseisva elu poole, millest Jane oli nii väga puudust tundnud.

Vaata videot matustelt:

Birkin oli stiiliikoon 1960ndate lõpus ja 1970ndatel. Muusika vallas on ta tuntud oma isikliku ja tööalase suhte poolest Serge Gainsbourgiga, 1968. aastal lindistati koos hittlugu «Je t'aime... moi non plus». Lugu keelati mitme riigi raadiokanalites ja Vatikan mõistis selle seksuaalsete laulusõnade tõttu avalikult hukka.

Paar läks lahku 1981. aastal. Birkin jätkas näitleja- ja lauljakarjääri, andes välja mitu albumit.

Lisaks muusikale tegeles Birkin näitlemisega, ta on põhiliselt tuntud filmidest «Blow Up», «Death on the Nile» ja «Evil Under the Sun».

Leinajate esireas olid Jane'i tütred Charlotte Gainsbourg ja Lou Doillon. Täna pärastlõunal kogunesid sajad leinavad fännid Pariisis Saint-Rochi kiriku juurde, et vaadata sinna püstitatud ekraanidelt matusetalitust. Birkinist jäid lisaks tütardele ja tütrelastele maha vend Andrew ja õde Linda.

Jane Birkini tütred: Charlotte Gainsbourg (vasakul) koos abikaasa Yvan Attaliga ja tütar Lou Doillon (paremal).
Jane Birkini tütred: Charlotte Gainsbourg (vasakul) koos abikaasa Yvan Attaliga ja tütar Lou Doillon (paremal). Foto: JULIEN DE ROSA/ Scanpix

Birkinit hakati nägema kui moeikooni, ta oli Hermese kuulsa Birkini käekoti inspiratsiooniks.

Briti suursaadik Prantsusmaal Menna Rawlings avaldas Birkinile Twitteris järelehüüde, milles kirjeldas teda kui kõige prantslaslikumat Briti kunstnikku.

Prantsuse kultuuriminister Roselyne Bachelot ütles Prantsuse telejaamale BFM, et Birkin oli ilus inimene ja tema lahkumine meie hulgast on äärmiselt kurvastav.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles