VIDEO Prantsuse jalgpallireklaam pöörab soostereotüübid pea peale. «See on geniaalne!» (1)

Elu24
Copy
Prantsusmaa jalgpallur Kylian Mbappé
Prantsusmaa jalgpallur Kylian Mbappé Foto: FRANCK FIFE/ Scanpix

Naiste jalgpalli maailmameistrivõistluste reklaam, mis sisaldab ainult meesmängijaid, tundub mõttetu viisina naiste spordiala edendamiseks. Kuid suur süžeepööre muudab isegi selle kõige küünilisema vaataja mõttemaailma, kes usub, et naiste jalgpall on liiga aeglane ja igav.

Telekomiettevõte Orange avaldas reklaami, mis algab Prantsuse koondise sporditähtede Kylian Mbappe ja Antoine Griezmanniga, kes löövad tehniliselt puhtaid väravaid, vahendab ajaleht The Sydney Morning Herald. Videost on kuulda, kuidas rahvahulgad väravate üle rõõmust hõiskavad. 

Seejärel, kaheminutilise reklaami keskel, ilmub sõnum, mis kõlab: «Ainult Les Bleus (jalgpallivõistkond – toim) suudab meile selliseid emotsioone anda. Kuid need pole need, keda te just nägite.» 

Kaadrid kerivad tagasi ja vaatajad läbivad videotöötlusprotsessi, millest selgub, et nende kuulsate jalgpallurite pead olid tegelikult asetatud Prantsusmaa naiste koondise liikmete kehadele.

Vaata kõnealust reklaami:

Reklaami tegemine hõlmas nädalaid kaadrite otsimist, et leida naismängijate, nagu Selma Bacha ja Sakina Karchaoui oskuslikke liigutusi, mis sobiksid täpselt meeste mängude liigutustega.

Ja liigutuste identne olemus koos üllatusega, kui avastad, et neid tegid viienda asetusega Prantsusmaa koondise naised, kes võistlevad Austraalias ja Uus-Meremaal toimuval turniiril, seab kahtluse alla ebaõiged arusaamad soolisest oskuste erinevusest.

Reklaam on läinud levima ning seda kutsutakse kõige lahedamaks spordireklaamiks, mis eales loodud, ja «fänniliselt maitsvaks». «See on geniaalne,» ütleb üks kommenteerija.

Neljapäeval algava 2023. aasta naiste maailmameistrivõistluste korraldajad eeldavad, et turniir jõuab rekordilise 2 miljardi vaatajani. See on tohutu kasv võrreldes 1,12 miljardi inimesega, kes vaatasid 2019. aasta turniiri Prantsusmaal.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles