Teismeliste tütarde isad: lapsed töötasid Rally Estonial 15 tundi rasketes ilmaoludes

Triin Roos
, Elu24 reporter-toimetaja
Copy
WRC Rally Estonia 2023. Foto on illustreeriv.
WRC Rally Estonia 2023. Foto on illustreeriv. Foto: Sille Annuk

Elu24 toimetusega võttis ühendust 16-aastase tütre isa, kellele valmistavad muret noorte ülipikad tööpäevad Rally Estonia võistlusel. «Mu tütar jäi pärast esimest tööpäeva haigeks. Päikese ja vihma eest polnud kuhugi varjuda ning tööpäev kestis kell 6.30–21.30,» ütles murelik isa. «Ralli korraldajatena saame kinnitada, et kõigi meeskonnaliikmete eest hoolitseti,» ütleb Rally Estonia esindaja.

20.–23. juulini toimus Tartus Rally Estonia rallivõistlus. Elu24 toimetusega võttis ühendust Alar, kelle 16-aastane tütar oli rallil tööl. «Kas see pole mitte noorte ärakasutamine, kui tööpäev kestab kella 6.30–21.30? Lubatust pikemad tööpäevad, niru lõunasöök, ei päikesevarju ega vihmavarju, toolist rääkimata,» ütles Alar, kelle tütar sai tööl käia ühe päeva. «Kõigepealt sai tüdruk päikesepiste, siis paduvihma ja rahe omale kaela ning kõige tipuks veel silmapõletiku ka, sest tolmu ja lendavat liiva oli lihtsalt nii palju. Nüüd on kodus, kurk valus, häält ei ole, silmad lahti ei tule, külmavärinad... Päeva teenistus oli 60 eurot,» avaldas ta.

Töökuulutuse leidis tüdruku ema talvel Facebookist. Noorte tööülesanded olid parklates liikluse korraldamine, piletite kontroll ning info jagamine. Töö pidi kestma kolm päeva. «Palka lubati suusõnaliselt neli eurot tunni eest. Oli teada, et tööpäevad saavad olema pikemad kui neli tundi. Aga lapsed tahavad ju raha teenida, muidugi on nad nõus. Kui tegemist on lastega, alaealistega, siis võiks keegi ka ikka hoolitseda selle eest, et lapsed seal paduvihma käes ära ei külmuks või lauspäikese käes rabandust ei saaks,» leiab Alar lisades, et noored lihtsalt tihti ei julge abi paluda ja on korraldajate asi seda ise märgata. «Noored tüdrukud on päev otsa saanud labaseid kommentaare külastajatelt, roppu sõimu, kõrvetavat päikest ja rahesegust paduvihma ning teenivad vaid neli eurot tunnis...» Alari sõnul pole ka teada see, millal lapsed palga kätte saavad. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles