Suri legendaarne USA laulja Tony Bennett

Elu24
Copy
Tony Bennett
Tony Bennett Foto: Reuters / Scanpix

New Yorgi legendaarne pop- ja jazzlaulja Tony Bennett suri 96-aastaselt, vahendab BBC.

Tema surma kinnitas tema publitsist Sylvia Weiner oma avalduses Associated Pressile. Ta ütles, et Bennett suri oma kodulinnas New Yorgis. Konkreetset surmapõhjust polnud, kuid Bennettil diagnoositi 2016. aastal Alzheimeri tõbi.

Laulja Paul Young on üks nende seast, kes Twitteris austust avaldasid, kirjutades: «Ahhh, RIP Tony Bennett, tõesti üks suurkujudest. Uskumatu laulja, nägin teda mitu korda.»

Star Treki näitleja George Takei postitas: «Tony Bennett oli viimane omataoline, Ameerika lauluraamatu meister. Ta võib olla lahkunud oma südamest San Franciscosse, kuid ta võitis meie kõigi südamed, Sinatrast Lady Gagani. Olge rahus ja laulge meile nüüd tähtedest, Tony.»

Muusik Nile Rogers lisas: «Minu kõige südamlikum kaastunne Tony Bennetti perele ja sõpradele.»

Bennett sai kuulsaks hittlooga «I Left My Heart in San Francisco» ning võitis sellega ka noorema põlvkonna südame. Lavalaudadele astus Bennett 1950. aastatel ning oma karjääri jooksul võitis ta 20 Grammy auhinda, sealhulgas ka elutööauhinna.

Aastate jooksul tegi legendaarne laulja koostöid paljude teiste staaridega. Näiteks salvestas 80ndates eluaastates Bennett 2014. aastal albumi koos Lady Gagaga ja läks temaga järgneval aastal ka maailmaturneele. Tema populaarsete lavapartnerite seast võib leida ka Paul McCartney, Aretha Franklini, Willie Nelsoni ja U2 bändi Bononi.

Bennett tähistas oma 90. sünnipäeva 2016. aastal New Yorgis peoga, kuhu saabusid maailmastaarid nagu Bruce Willis ja John Travolta. Empire State Building korraldas tema auks valgussõu. Samuti avaldas Bennett 2016. aastal mälestusteraamatu pealkirjaga «Just Getting Started».

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles