Bolti juht šokeeris Ukraina pagulasi moraalilugemisega: Venemaa ei salli, et NATO seisab nende piiridel, kas saate aru? (4)

Limon.ee
Copy
Pilt on illustreeriv
Pilt on illustreeriv Foto: Limon

Sotsiaalvõrgustikus Facebook ringlevad videod, kus Bolti taksojuht astub aktiivselt poliitilistesse vestlustesse Ukrainast pärit põgenikega, selgitades usinalt, et tegelikult on NATO Ukraina maad enda kätte võtnud ja Venemaa vaid kaitseb oma territooriumi.

Video sai alguse kliendi ja juhi diskussioonist konkreetse riigi riigikeeli kõnelevate inimeste üle: juht tõi näite, et Soomes räägib rootsi keelt viis protsenti elanikkonnast, aga seal on rootsi keel riigikeel nagu soome keel. Taksojuhile meenus, et Šveitsis on neli riigikeelt, kuid tal oli piinlik, et Ukrainas on üks riigikeel: «See on teie õnnetus. Muidugi on see sinu probleem. Kõik siin rääkisid vene keelt, mõtlevad vene keeles, aga keel oli keelatud.»

Klient vastas: «Ukrainas on ukraina keel. Miks see meie probleem on? Meil on oma riik, oma keel. Kellel sellega probleeme on, ma ei tea. Kõik on täpselt samamoodi nagu siin [Eestis]: Narvas räägivad kõik vene keelt, Tartus eesti keelt, aga riigikeel on eesti keel.»

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles