Asjatundjate sõnul on uus Facebooki-pettus väga nutikas

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Asjatundjate sõnul on uus Facebooki pettus väga nutikas
Asjatundjate sõnul on uus Facebooki pettus väga nutikas Foto: SCANPIX

Suhtlusvõrgustike asjatundjate kinnitusel on uus Facebooki-pettus väga nutikas.

See toimib nii: saad e-kirja, milles selgitatakse, et üks kasutaja on kiusanud teist Facebooki kasutajat või käitunud Facebookis mingil muul viisil sobimatul viisil, edastab news.com.au.

Selle tõttu peab e-kirja saanud Facebooki kasutaja edastama meili teel oma Facebooki kasutajatunnuse ja salasõna isikuandmete kindlakstegemise jaoks, kuid ka informatsiooni oma pangakaartide kohta. Muidu pannakse Facebooki konto 24 tunni jooksul kinni.

E-kirja juures on link, kuhu informatsioon tuleb sisestada. Selle pettuse võrku langejate informatsioon jõuab kerge vaevaga petturiteni. Kurjategijad saavad teada nii sõbrad kui pangakaartide andmed.

Pangakaartide andmed võimaldavad petturitel identiteedivargust. Facebook ei küsi kunagi kasutajate pangakaartide kohta.

Internetipettusi kajastav lehekülg Hoax-Slayer paljastas, et petturid saadavad järgneva e-kirja: «Your account is considered to violated the policies that are considered annoying or insulting to Facebook users».

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles