VIDEO Lätlane kihutas maanteel politseiautost mööda, sõidukiirus 216 km/h (1)

Getter Trumsi
, tegevtoimetaja
Copy
Lätlane sooritas möödasõitu politseiautost.
Lätlane sooritas möödasõitu politseiautost. Foto: Kuvatõmmis Youtube'i videost

Läti politsei tegi möödunud nädalal ühele BMW juhile kiiruseületamise eest trahvi ja võttis autojuhilt pooleks aastaks load käest. Seaduserikkuja tabamine oli vägagi lihtne: kiirust ületanud lätlane sooritas möödasõidu politseiautost.

Eelmisel nädalal 13. juulil kella 13.50 paiku märkasid Läti politseinikud kohalikul maanteel liikuvat sõiduautot BMW X5, vahendab vp.gop.lv.

Teelõigul, kus on lubatud suurim kiirus 90 km/h, sõitis auto ühel hetkel lausa 216 km/h. Seega ületas juht piirkiirust vähemalt 120 km/h võrra.

Märkamatuks sõiduki juht jääda ei saanud, sest ta lähenes politseiautole väga kiirelt tagant ja sooritas möödasõidu.

Politsei reageeris kohe ja kiiruseületaja jäi sõnakuulelikult seisma.

Korrakaitsjad tuvastasid, et sõiduautot BMW X5 juhtis 1984. aastal sündinud mees. Talle määrati kiiruseületamise eest halduskaristus: rahatrahv 400 eurot ja kuuekuuline sõiduki juhtimisõiguse keeld.

Riigipolitsei kutsub autojuhte üles olema vastutustundlikud ja meeles pidama, et lubatud sõidukiiruse ületamine, aga ka muude liiklusreeglite eiramine seab ohtu mitte ainult juhi enda, vaid ka teiste liiklejate turvalisuse.

Meil oleks sarnase kiiruseületamise eest saanud veidi kopsakama rahatrahvi, 600 eurot. Eestis on kiiruseületamise trahvid reguleeritud liiklusseadusega. Ehk siis kiiruskaamera trahvi suuruseks on lubatud sõidukiirust ületanud kilomeetrite arv, mis on korrutatud viiega.

PPA vahendab, et Eestis registreeriti poole aastaga 16 351 kiiruseületamist. Sellele lisanduvad kiiruskaameratega fikseeritud rikkumised, mida on olnud 124 677.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles