Algas naiste jalgpalli MM, mille auhinnarahad tekitavad küsimusi

Inna-Katrin Hein
Copy
Austraalias ja Uus-Meremaal toimuvad 20. juulist kuni 20. augustini naiste jalgpalli maailmameistrivõistlused. Esimene kohtumine on Uus-Meremaa ja Norra koondise vahel Uus-Meremaal Aucklandis
Austraalias ja Uus-Meremaal toimuvad 20. juulist kuni 20. augustini naiste jalgpalli maailmameistrivõistlused. Esimene kohtumine on Uus-Meremaa ja Norra koondise vahel Uus-Meremaal Aucklandis Foto: EPA/HOW HWEE YOUNG/SCANPIX

Austraalias ja Uus-Meremaal algas naiste jalgpalli MM-finaalturniir, mida võib pidada läbi aegade suurimaks naiste spordisündmuseks maailmas. Kümme aastat tagasi väga populaarseks saanud MM-turniir on nelja aasta taguse ajaga võrreldes tublisti kasvanud ja arenenud. Rahvusvahelise jalgpalliliidu FIFA peasekretär Fatma Samoura ütles, et 19. juuliks oli mängudele müüdud umbes 1,375 miljonit piletit ehk rohkem kui 2019. aasta Prantsusmaa mängudele. FIFA suurendas MMil osalevate koondiste arvu 24-lt 32-le.

FIFA jagab naiskondadele tunduvalt rohkem auhinnaraha kui neli aastat tagasi, kuid naiste auhinnafond kahvatub siiski meeste MM-turniiri summa ees, kirjutab is.fi.

Naismängijatele antakse sel MMil kokku 110 miljonit dollarit (97 miljoni eurot), 2019. aastal oli see summa aga 30 miljonit dollarit (26 miljonit eurot). Möödunud aasta lõpus Kataris toimunud MM-turniiril jagas FIFA meeste 32 MM-koondisele kokku 440 miljonit dollarit (391 miljonit eurot).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles