GALERII ETV tähistas 68. sünnipäeva tagasihoidliku koosviibimisega

Copy

Telekanal ETV tähistas kolmapäeval, 19. juulil oma 68. sünnipäeva. Kuigi oli pidupäev, siis suurejoonelist pidu ei peetud: uus teleaasta võeti vastu tagasihoidliku koosviibimisega. Vaata galeriist, kuidas ETV sünnipäev kulges.

Kui Eesti Televisiooni (ETV) esimene ametlik proovisaade 19. juulil 1955. aastal eetrisse läks, oli selle ajaloolise hetke tunnistajaks lausa 238 teleriomanikku. 68. sünnipäevaks on ETV vaatajanumbrid kindlasti mitu korda suuremad.

Kolmapäeval, 19. juulil tähistaski telekanal telemajas oma sünnipäeva ilma suurema peota. «ETV sünnipäev, praeguste ja endiste kolleegide suvine kohtumispaik,» nentis ERRi kommunikatsioonijuht Pille-Mai Helemäe. Ajalooilu jäädvustamiseks talletati sünnipäeval ka Pandi preemia laureaadi Andres Kuuse käejälg.

Sünnipäeva tähistamine läks meeleolukalt, muusikalise üllatuse tegid Birgit Sarrap ja Kalle Sepp, kõnesid pidasid ETV ja ETV2 peatoimetaja Urmas Oru ning ERRi juhatuse liige Mart Luik, sünnipäeva juhtis Margus Saar.

Tänavuse sünnipäeva puhul küsis ETV oma Instagrami fännidelt, milline saade neil nende telekanali peale mõeldes esimesena meelde tuleb.

«Kõik, mis seotud Margus Saare ja Marko Reikopiga. Need on kõik head saated!» kommenteeris üks eestlanna.

Teisel tuli kohe meelde uudistesaade «Aktuaalne kaamera». «Olime pinginaabriga alles nii seitsme- kuni üheksa-aastased, kui meie vanemad ikka ütlesid, kui õpitud oli ja teineteisele külla läksime: «AK ajaks koju,»» meenutas ta südamlikult.

«Seoses sellega tuligi meelde, et nägin seda esimest saadet, teleka ekraan oli umbes ümbrikusuurune, aga esimene saade oli suursündmus kogu perele,» kirjeldas keegi aastakümnete tagust hetke.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles